fbpx

Новини проекту UaFoodTrade

19.03.2021| Олег Нів’євський в ефірі 4го каналу спілкувався про розгляд земельних законів №2194 та 2195 та і про земельну реформу в Україні в цілому. Повна версія інтерв’ю

 

 

18.03.2021Роман Нейтер, Олександр Донченко брали участь в онлайн семінарі  “Хеджування ризиків низькою дисперсією інвестицій”, який провів д-р. Зьорен Прен (IAMO, Німеччина).

 

 

6.02.2021| Олег Нів’євський, Павло Яворський та Олександр опублікували дослідження «Малі фермери та домогосподарства в сільському господарстві та сільській економіці: оцінка їх ролі та заходи з підтримки їх сталого розвитку».

 

 

3.02.2021| Олег Нів’євський та інші  економісти, фінансисти, юристи, аналітики говорили про роль форвардних контрактів в розвитку аграрного сектору, для чого вони потрібні, як від виконання контрактів залежить репутація та як вона впливатиме на можливість залучення фінансування та інвестицій вже сьогодні та у майбутньому, які наслідки невиконання контрактів для учасників ринку та економіки під час ініційованого УЗА круглого столу: Чи є майбутнє у форвардних контрактів в Україні?

 

28.01.2021| Олег Нів’євський разом з Олесею Верченко відкрили двері KSE для майбутніх студентів, цього разу онлайн.

 

 

16.12.2020| Павло Мартишев опублікував статтю на AgroPortal про ціновий індекс салату олів’є.

 

19.11.2020| Роман Нейтер  доєднався до роботи семінару “Хто довіряє державним медіа?”, який презентував д-р. Антон Шириков.

 

 

28.11. 2020| Олег Нів’євський опублікував статтю в  Економічній Правді «Гра з від’ємним результатом», в якій виклав проблематику запровадження зниженої ставки ПДВ на аграрну продукцію.

 

 

26.11. 2020| Олег Нів’євський та Роман Нейтер презентували результати свого дослідження про переважне право купівлі землі. В дискусії приймали участь голова парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський, заступник міністра економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький та колишній голова Держгеокадастру Денис Башлик. Модератор зустрічі – колишній виконувач обов’язків міністра економіки, торгівлі та сільського господарства Павло Кухта. Відеозапис дискусії.

 

 

26.11. 2020| Олег Нів’євський та Роман Нейтер, учасники проекту UaFoodTrade, опублікували дослідження присвячене попередньому аналізу економічного впливу переважного права купівлі землі в Україні. Відповідно до результатів аналізу, переважне право купівлі землі негативно впливає на доходи землевласників, при цьому збільшує виграш поточних орендарів та має нетто-позитивний ефект. Повний текст аналізу.

 

 

11.11.2020| Олег Нів’євський у інтерв’ю для Першого ділового каналу розповів про привілеї та недоліки державного аграрного реєстру для аграрний виробників.

 

 

4.11.2020| Олег Нів’євський брав участь у роботі онлайн круглого столу (KSE) «Як стимулювати та диверсифікувати діяльність підприємств агросектору?»

 

 

20.10.2020| Павло Мартишев захистив дисертацію на здобуття вченого ступеня кандидата економічних наук. Тема дисертації: «Регулювання розвитку агропродовольчого виробництва в умовах посилення волатильності світових цін». Захист відбувся у  Державній установі «Інститут економіки та прогнозування НАН України», м. Київ.

 

 

23-25.09.2020| Олександр Донченко брав участь у міжнародній конференції GEWISOLA Сonference 2020

 

 

22.09.2020| Під час четвертої літньої школи, присвяченої прикладному аналізу часових рядів на сільськогосподарських та продовольчих ринках Роман Нейтер, аспірант проекту UaFoodTrade, презентував своє дослідження, в якому автор досліджував ефект неформального ринку оренди землі на ціну оренди.

 

 

16.09.2020| Павло Мартишев презентував тему своєї докторської дисертації «Економічні реформи та сільське господарство Україні: вибрані статті» у рамках 4-ї літньої школи з аграрної економіки «Прикладний аналіз часових рядів на сільськогосподарських та продовольчих ринках».

 

 

14-25.09.2020| Аспіранти проєкту UaFood Trade Павло Мартишев, Олександр Донченко та Роман Нейтер брали участь у роботі німецько-української Літньої школи для аспірантів з аграрної економіки IV “ Прикладний аналіз часових рядів на сільськогосподарських та продовольчих ринках”

 

 

14-25.09.2020| | IV Німецько – українська Літня школа для аспірантів з аграрної економіки в онлайн форматі. Курс «Applied Time Series Analysis in Agricultural and Food Markets». «Прикладний аналіз динамічних рядів на аграрних та продовольчих ринках»

 

IV Німецько – українська Літня школа для аспірантів з аграрної економіки  продовжила роботу попередньої III Літньої школи в онлайн форматі з курсу “Applied Time Series Analysis in Agricultural and Food Markets”. Цей курс є складовою частиною Літньої школи для аспірантів та магістрантів з аграрної економіки.

 

Під час роботи цієї школи учасники приєдналися до 12 лекційних сесій з курсу, які цього разу викладали  проф. Бернхард Брюммер (Геттінгенський університет,  Німеччина) та Йенс-Петер Лой (Кільський Крістіан Альбрехт університет, Німеччина) та 2 лекціях професорів з Лейбніц Інституту аграрного розвитку в країнах з перехідною економікою (IAMO).

 

Аспіранти проекту UaFood Trade представили свої дисертаційні дослідження під час 5 засідань робочих груп школи.

23-25 вересня 2020 учасники Літньої Школи приєдналися до роботи щорічної конференції GEWISOLA.

 

Ця Літня школи для аспірантів та магістрантів з аграрної економіки в онлайн форматі була організована за підтримки Федерального міністерства освіти та наукових досліджень Німеччини (BMBF)  в рамках пілотного проекту із сталої інтернаціоналізації науково-дослідних структур України в умовах глобалізації агропродовольчого сектору України (UaFoodTrade), Лейбніц Інститутом аграрного розвитку в країнах з перехідною економікою (IAMO), Київською школою економіки (KSE) у співпраці з  кафедрою аграрної економіки та розвитку сільських територій Геттінгенського університету імені Георга Августа, Німеччина та кафедрою аналізу аграрного ринку Кільського університету імені Крістіана Альбрехта, Німеччина

 

 

7-11.09.2020| Аспіранти проєкту UaFood Trade Павло Мартишев, Олександр Донченко та Роман Нейтер брали участь у роботі українсько- німецької Літньої школи для аспірантів з аграрної економіки III  Аналіз ефективності та продуктивності 1: стохастичні підходи”.

 

 

7-11.09.2020| ІІI Українсько-німецька літня школа з аграрної економіки в онлайн форматі.

 

З 7 по 11 вересня 2020 в рамках роботи ІІІ Літньої школи за підтримки за підтримки Федерального міністерства освіти та наукових досліджень Німеччини (BMBF)  був прочитаний курс «Efficiency and Productivity Analysis 1–Stochastic Approaches»

 

Цей курс є складовою частиною Літньої школи для аспірантів та магістрантів з аграрної економіки. Через обмежувальні заходи, введені під час пандемії коронавірусної інфекцій (COVID-19) курс відбувся у форматі онлайн події. Учасники українських університетів  з Києва, Дніпра, Полтави, Вінниці, Сум, Миколаєва, Львова, Івано-Франківська, Мелітополя, Словацького Аграрного університету (Нітра) та студенти університету Мартіна Лютера Галле-Віттенберга (MLU), Галле, Німеччина мали нагоду зібратися на вебінар платформі та взяли участь у лекціях та практичних заняттях проф. Бернхард Брюммер (Геттінгенський університет), Німеччина.

 

Ця Літня школи для аспірантів та магістрантів з аграрної економіки в онлайн форматі була організована за підтримки Федерального міністерства освіти та наукових досліджень Німеччини в рамках пілотного проекту із сталої інтернаціоналізації науково-дослідних структур України в умовах глобалізації агропродовольчого сектору України (UaFoodTrade), Київською школою економіки (KSE), Лейбніц Інститутом аграрного розвитку в країнах з перехідною економікою (IAMO) у співпраці з  кафедрою аграрної економіки Геттінгенського університету, Німеччина.

 

 

21.08.2020| Павло Мартишев і Володимир Вахітов опублікували статтю «Україна: житниця чи пустеля?» в журналі CANactions Magazine Edition 02 «LAND | Земля».

 

 

5.08.2020| Оголошується набір аспірантів та магістрантів в ІІI Українсько-німецьку літню школу (онлайн) з аграрної економіки на курс «Efficiency and Productivity Analysis 1–Stochastic Approaches», який триватиме з 7 по 11 вересня 2020.

 

Цей курс є складовою частиною Літньої школи для аспірантів та магістрантів з аграрної економіки, яка організована за підтримки Федерального міністерства освіти та наукових досліджень Німеччини в рамках пілотного проекту із сталої інтернаціоналізації науково-дослідних структур України в умовах глобалізації агропродовольчого сектору України (UaFoodTrade), Київською школою економіки (KSE), Лейбніц Інститутом аграрного розвитку в країнах з перехідною економікою (IAMO) у співпраці з  кафедрою аграрної економіки Геттінгенського університету, Німеччина.

 

Лектор: проф. Бернхард Брюммер (Геттінгенський університет), Німеччина.

 

Мова викладання – англійська, участь у курсі безкоштовна.

 

Подробиці про ІІІ Українсько-німецьку літню школу (онлайн) в оголошенні

 

Для участі у конкурсі потрібно подати онлайн-заявку та необхідні документи за посиланням https://www.surveymonkey.de/r/OnlinePhDSummerSchool-III

 

Термін подачі заявок до 31 серпня 2020 р.

 

За додатковою інформацією звертайтесь на веб-сторінку проекту UaFoodTrade або на пошту асистента проекту Валентини Марусяк [email protected].

 

 

26.06.2020| Олександр Донченко презентував своє дослідження «Ефект російської заборони імпорту української продукції на ринок яблук в Україні» на IAMO Forum 2020 “Цифрові технологія та трансформація продовольчих систем Євразії”

 

 

25.06.2020| Павло Мартишев виступив на IAMO Forum 2020 з презентацією на тему «Вплив прибутковості сільськогосподарських культур на ціни оренди землі».

 

 

25.06.2020| Аспірантів проекту UaFoodTrade, Роман Нейтер презентував своє дослідження на щорічній конференції аграрних економістів «IAMO Forum 2020». Темою презентації був ефект неформального ринку оренди землі на ціну оренди.

 

 

4.06.2020| Олег Нів’євський та Роман Нейтер опублікували статтю, що присвячена проблемі нагляду за державною землею. Відповідно до розрахунків авторів, кількість державної землі в Україні скоротилася більше ніж на 30%, при цьому приблизно 14% землі було приватизовано. Автори підкреслюють непрозорість процесу приватизації та підозрілість тенденцій, що склалися з приватизацією державних земель. Повний текст статті.

 

 

15.05.2020| Павло Мартишев (разом з Софією Дунець) презентували своє дослідження «Формування інфляційних очікувань та вторинні ефекти продовольчих цін в Україні» на конференції НБУ для студентів та молодих дослідників «Банківський сектор та монетарна політика: перспективи розвитку» та посів друге місце.

 

 

12.05.2020| Оголошується набір аспірантів та магістрантів в ІІI Українсько-німецьку літню школу з аграрної економіки на курс «Efficiency and Productivity Analysis 1–Stochastic Approaches», який пройде  з 7 по 11 вересня 2020 в Києві, KSE.

 

Цей курс є складовою частиною Літньої школи для аспірантів та магістрантів з аграрної економіки, яка організована за підтримки Федерального міністерства освіти та наукових досліджень Німеччини в рамках пілотного проекту із сталої інтернаціоналізації науково-дослідних структур України в умовах глобалізації агропродовольчого сектору України (UaFoodTrade), Київською школою економіки (KSE), Лейбніц Інститутом аграрного розвитку в країнах з перехідною економікою (IAMO) у співпраці з  кафедрою аграрної економіки Геттінгенського університету, Німеччина.

 

Лектор: проф. Бернхард Брюммер  (Геттінгенський університет), Німеччина.

 

Мова викладання – англійська, участь у курсі безкоштовна. Витрати на проживання, транспортні витрати та страхування життя слухачі покривають самостійно.

 

Подробиці про ІІІ Українсько-німецьку літню школу

 

Для участі у конкурсі потрібно подати онлайн-заявку та необхідні документи за посиланням https://www.surveymonkey.de/r/PhDSummerSchool-III

 

Термін подачі заявок до 15 червня 2020

 

За додатковою інформацією звертайтесь на веб-сторінку проекту UaFoodTrade або на пошту асистента проекту Валентини Марусяк [email protected].

 

 

9.04.2020| Аспірантів проекту UaFoodTrade, Роман Нейтер, презентував своє дослідження на дослідницькому семінарі Київської Школи Економіки. Темою презентації був ефект неформального ринку оренди землі на ціну оренди.

 

 

31.03.2020| Олег Нів’євський та Роман Нейтер опублікували блог, присвячений впливу стартової ціни на фінальну ціну для земельних онлайн-аукціонів в Україні. В цьому блозі автори розглядають поточні пропозиції щодо дизайну ринку землі в Україні та уроки, які ми могли б винести з земельних аукціонів, що вже проводяться. Базуючись на цих застереженнях, автори пропонують ряд дій для підвищення ефективності передачі в оренду державних та комунальних земель. Подробиці

 

 

30.03.2020| Аспірант проекту UaFoodTrade Роман Нейтер опублікував свою шпальту, присвячену тому, який саме бізнес зараз знаходиться в зоні ризику через кризу спричинену пандемією коронавірусу. Ця шпальта базується на його дослідженні, де автор розглядає вплив дотацій на ймовірність компаній піти з ринку та включає у собі не лише опис результатів дослідження, а й огляд неефективних практик підтримки бізнесу, на прикладі програм підтримки аграрних підприємств в Україні. Подробиці

 

 

26.02.2020| Оголошується набір аспірантів та магістрантів в ІІ Німецько-українську літню школу з аграрної економіки на курс «Аналіз часових рядів в аграрних та продовольчих ринках», який пройде з 13 по 26 вересня 2020 в Німеччині. Цей курс є складовою частиною Літньої школи для аспірантів та магістрантів з аграрної економіки, яка організована за підтримки Німецької Академічної Служби Обмінів (DAAD) та Федерального міністерства закордонних справ Німеччини (AA) в рамках пілотного проекту із сталої інтернаціоналізації науково-дослідних структур України в умовах глобалізації агропродовольчого сектору України (UaFoodTrade), Лейбніц Інститутом аграрного розвитку в країнах з перехідною економікою (IAMO), Київською школою економіки (KSE) у співпраці з  Галле-Віттенберзьким університетом ім. Мартіна Лютера (MLU), Кільський університетом ім.Крістіана Альбрехта, Німеччина та Геттінгенським університетом ім. Георга Августа, Німеччина.

 

Лектори: проф. Бернхард Брюммер  (Геттінгенський університет ім. Георга Августа), проф. Йенс-Петер Лой (Кільський університет ім. Крістіана Альбрехта), др.Олександр Перехожук (IAMO).

 

Мова викладання – англійська, участь безкоштовна. Служба академічного обміну Німеччини (DAAD) надає стипендію, яка частково покриває витрати на проживання та проїзд.

 

Подробиці про ІІ Німецько-українську літню школу в оголошенні.

 

Для участі у конкурсі потрібно подати онлайн-заявку та необхідні документи за посиланням https://www.surveymonkey.de/r/NP69PSJ.

 

Термін подачі заявок до 30 квітня 2020.

 

За додатковою інформацією звертайтесь на веб-сторінку проекту UaFoodTrade або на пошту асистента проекту Валентини Марусяк [email protected].

 

 

28-29.11. 2019| Лейбніц Інститут аграрного розвитку в країнах з перехідною економікою (IAMO), Галле, Німеччина, Київська школа економіки (KSE), Київ, Україна в рамках пілотного проекту UaFoodTrade провели науковий семінар «Сучасні дослідження в аграрній економіці: від новаторської ідеї до публікації». 17 учасників з FAO, IAMO, Київської школи економіки, українських аграрних університетів та дослідницьких інститутів представили свої дослідження під час роботи 5 сесій дводенного семінару.

 

2.11.2019|  Відбувся візит делегації Федерального міністерства освіти та наукових досліджень (BMBF) під керівництвом держсекретаря Томаса Рахеля.  Під час зустрічі академічний директор KSE Олеся Верченко виступила з презентацією про структуру та місію Київської школи економіки. Др. Олег Нів’євський, очільник проекту, прозвітував про поточну роботу проекту UaFood Trade.

 

23.09.2019 | Лейбніц Інститут аграрного розвитку в країнах з перехідною економікою (IAMO), Галле, Німеччина, Київська школа економіки (KSE), Київ, Україна в рамках пілотного проекту UaFoodTrade організовує семінар «Сучасні дослідження в аграрній економіці: від новаторської ідеї до публікації», який відбудеться 28-29 листопада 2019 у м. Києві (Україна). Умови участі у семінарі читайте в оголошенні.

 

22.09.2019|Володимир Вахітов взяв участь у круглому столі “Чому міські адміністрації не використовують сучасну літературу з урбаністики у своїй роботі”, що його було організовано в рамках Форуму Видавців у м. Львові.

 

20.09.2019|Олег Нів’євський взяв участь в програмі телеканалу ICTV Свобода Слова.

 

20.09.2019|Олег Нів’євський прочитав лекції про економіку зниженої ставки ПДВ та про ринок сільгоспземель та мораторій в рамках інформаційних днів НБУ в регіонах «Економічний експрес» в Одесі.

 

6.09.2019|Олег Нів’євський: Інтерв’ю для Deutche Welle на тему ринку землі в Україні.

 

3-5.09.2019|Володимир Вахітов взяв участь у Міжнародній Робітні з Цифрової Гуманістики, що її організував Український Католицький університет (м. Львів) разом з Гарвардським Українським Дослідницьким інститутом в рамках проекту “Мапа”. Володимир представив спільну з Павлом Мартишевим роботу “Збіжність цін на сільськогосподарські землі, погляд у розрізі районних даних 2001-2016 рр.” Також Володимир провів семінар з використання програми GeoDa для дослідницького аналізу просторових даних.

 

 

23.08.2019|Олег Нів’євський (разом з Романок Кошовником) опублікували статтю в Економічній правді на тему: «Ринок землі. Скільки коштує Україні (не)ефективна робота Держгеокадастру».

 

 

20.08.2019|Олег Нів’євський написав колонку про те, як працюватиме український ринок землі для сайту Київської школи економіки.

 

 

29.07.2019 – 3.08.2019|Олег Нів’євський взяв участь (як модератор) в тижневому навчанні новообраних народних депутатів від партії Слуга народу в м. Трускавець. Навчання було організовано Київською школою економіки.

 

4-5.07.2019|Володимир Вахітов взяв участь у 25 міжнародній конференції з панельних даних (м. Вільнюс, Литва), де представив свою роботу “Ефекти негативних кластерів для продуктивності підприємств обробної промисловості України”.

 

26-28.06.2019 | IAMO Forum 2019. Аспіранти проекту UaFoodTrade взяли участь та виступили з презентаціями своїх наукових досліджень на конференції IAMO Forum 2019, Німеччина

Роман Нейтер взяв участь у сесії на тему “Сільськогосподарська політика та стійкість сільськогосподарських підприємств”. Павло Мартишев та Олександр Донченко презентували свої дослідження на сесії “Ринки та торгівля”. Конференція стала чудовою нагодою познайомитись з яскравими представниками науки в сфері аграрної економіки та отримати професійні поради, коментарі колег.

 

 

 

26.06.2019|Олег Нів’євський (разом із Соломією Бричкою) опублікували статтю на Liga.net  щодо факторів успіху українських агрокомпаній на світових ринках.

 

 

24.06.2019|Олег Нів’євський (разом із Ольгою Галицею) опублікували статтю в Економічній правді на тему: «Мораторій на продаж землі: скільки платить Україна за неквапливість» .

 

 

21.06.2019|Олег Нів’євський (разом із Соломією Бричкою) опублікували статтю в щотижневику Дзеркало тижня на тему: “Що стимулює, а що вбиває конкурентоспроможність українських агровиробників”.

 

 

 

13.06.2019|Олег Нів’євський розповів журналістам про державну підтримку аграрного сектору та про ринок землі під час програми «Економіка, ринки та аналіз даних» Центру вдосконалення економічної журналістики Київської школи економіки.

 

 

31.05.2019|Олег Нів’євський взяв участь у телевізійних дебатах на тему ринку землі в Україні. Телеканал ATR.

 

31.05.2019|Олег Нів’євський взяв участь в конференції Grain&Maritimes Days in Odesa і зробив доповідь на тему: «Інфраструктурні та логістичні питання: роль та перспективи азовських портів України та світова практика».

 

 

30.05.2019|Олег Нів’євський взяв участь в якості члена журі в агрополітичних дебатах студентів при Харківському національному аграрному університеті.

 

 

28-31.05.2019 | Тривала робота вже 3-ї Літньої школи для аспірантів та науковців з аграрної економіки з курсу «Написання наукових праць для аграрних економістів»  в Kyiv School of Economics. Проф. Штефан фон Крамон–Таубадель розповів про підводні камені написання та публікації статей в топових міжнародних журналах.

 

 

29.05.2019|Олег Нів’євський презентував консультаційну роботу щодо потенціалу громад в генеруванні податкових надходжень в рамках серії політичних семінарів в Київській школі економіки.

 

 

 

22-24.05.2019|Олег Нів’євський взяв участь в німецько-українському воркшопі «Агросектор та суспільство: багатосторонній діалог за стабільний і сталий розвиток» (UaAgriDialogue), який відбувся на базі Житомирського національного агроекологічного університету. Зробив дві доповіді на теми ринку сільгоспземель в Україні та державної підтримки сільгоспвиробників в Україні.

 

 

14.05.2019|Олег Нів’євський взяв участь у телевізійних дебатах на тему ринку землі в Україні. Телеканал Громадське.

 

8.05.2019 |Олег Нів’євський взяв участь у телевізійних дебатах на тему ринку землі в Україні. Телеканал UA: Київ.

 

 

23.04.2019| Олег Нів’євський взяв участь панельній дискусії на тему ринку сільгоспземель в Україні в рамках міжнародної конференції «Ефективне управління земельними ресурсами в Україні», яка була організована Світовим банком та Європейською комісією.

 

15.04.2019|  Олег Нів’євський взяв участь панельній дискусії на тему: «Як домогтися зростання української економіки?» в Українському кризовому медіацентрі.

 

 

11.04.2019 | Оголошено набір аспірантів в німецько-українську літню школу на курс «Написання наукових праць для аграрних економістів», який пройде 28 по 31 травня, 2019 р. в Київській школі економіки. Термін подачі заявок до 6 травня, 2019. Цей курс є складовою частиною Літньої школи для аспірантів з аграрної економіки, яка організована в рамках пілотного проекту із сталої інтернаціоналізації науково-дослідних структур України в умовах глобалізації агропродовольчого сектору України (UaFoodTrade) Київською школою економіки (KSE) та Лейбніц Інститутом аграрного розвитку в країнах з перехідною економікою (IAMO), у співпраці з кафедрою аграрної економіки та сільського розвитку Геттінгенського університету, Німеччина.

 

Лектор: Проф. др. Штефан фон Крамон-Таубадель. Мова викладання – англійська, участь безкоштовна. Витрати на проживання та проїзд слухачі покривають самостійно.

 

Подробиці. За додатковою інформацією звертайтесь на веб-сторінку проекту UaFoodTrade або на пошту асистента проекту Валентини Марусяк [email protected].

 

 

03-17.03.2019 | Німецько-українська літня школа з економіки сільського господарства.

 

 

08.03.2019| Олег Нів’євський дав коментар програмі “Схеми: корупція в деталях” (спільного проекту Радіо Свобода та UA:Перший) «Аграрні барони» щодо ефективності використання земель Національної академії аграрних наук.

 

 

08.03.2019| З 3 по 17 березня 2019распіранти проекту UaFood Trade Павло Мартишев, Олекнсадр Донченко та Роман Нейтер взяли участь у роботі Літньої школи з аграрної економіки «Основи аграрної економіки: обрані теми», яка проходила в IAMO (м. Галле, Німеччина).

 

Павло Мартишев презентував своє дослідження щодо впливу девальвації на імпорт м’яса в Україні; Олекнсадр Донченко виступив з презентацією дослідження «Вплив російського мораторію імпорту сільськогосподарської продукції на ринок яблук в Україні»; Роман Нейтер представив результати дослідження у презентації «Ефект субсидій на припинення сільськогосподарської діяльності» на науковій сесії для аспірантів з аграрної економіки, яка відбулася 8 березня у рамках роботи німецько-української Літньої школи.

 

 

14.03.2019| Олег Нів’євський провів лекцію на тему ринку землі та ефективність використання земель державної власності в рамках серії лекції для журналістів місцевих ЗМІ Клубу редакторів VoxConnector

 

15.03.2019|Олег Нів’євський взяв участь в панельній дискусії щодо програм кандидатів в президенти України в частині аграрної політики. Обговорення було організовано Німецько-українським аграрнополітичним діалогом.

 

 

26.03.2019|Олег Нів’євський взяв участь в обговоренні прогресу написання підручника з аграрної політики України. Обговорення було організовано Німецько-українським аграрнополітичним діалогом.

 

 

27.03.2019|Олег Нів’євський головував на он-лайн пленарній сесії щодо досліджень ринку землі в Україні. Сесія проходила в рамках Щорічної конференції Світового банку на тему землі та бідності «Catalyzing Innovation». Також дві з представлених статей були написані у співавторстві з Олегом Нів’євським.

 

 

14.02.2019| Роман Нейтер, один з аспірантів проекту UaFoodTrade, презентував своє дослідження на дослідницькому семінарі Київської Школи Економіки. Темою презентації був ефект субсидій на припинення діяльності сільськогосподарських підприємств.

 

 

 

 

07.02.2019| KSE. Павло Мартишев провів дослідницький семінар “Чи призводить девальвація до зростання імпорту м’яса? Емпіричне дослідження українського ринку свинини”.

 

03.02.2019 |Закінчився термін прийому і розгляду заявок кандидатів на участь в німецько-українській Літній школі з аграрної економіки: обрані теми.

 

 

22.12.2018|Оголошено набір аспірантів в німецько-українську літню школу на курс  «Основи аграрної економіки: обрані теми»,  який пройде  з 3 по 17 березня,  2019 в Інституті аграрного розвитку в країнах з перехідною економікою ім.Лейбніца (IAMO), Галле (Заале), Німеччина.

 

Цей курс є складовою частиною Літньої школи для аспірантів з аграрної економіки, яка організована в рамках пілотного проекту із сталої інтернаціоналізації науково-дослідних структур України в умовах глобалізації агропродовольчого сектору України (UaFoodTrade), Київською школою економіки (KSE) та Лейбніц-Інститутом аграрного розвитку в країнах з перехідною економікою (IAMO) у співпраці з Інститутом сільського господарства та харчування Мартін-Лютер-Університету Галле-Віттенберг (MLU).

 

 

21.12.2018|Інтерв’ю Олега Нів’євського про проблеми мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення та агрохолдинги для LaScalA (Large Scale Agriculture) Project.

 

 

21.12.2018|Публікація Олега Нів’євського «Challenges to agricultural budget support policy»  англ. та  нім. мовами в Newsletter за підтримки the German Advisory Group.

 

 

14.12.2018|Олег Нів’євський виступив з презентацією «Запровадження зниженої ставки ПДВ: економічні наслідки» на політичному семінарі про зниження ставки ПДВ на агропродовольчу продукцію.

Текст презентації.

 

 

03.12.2018|Опублікована стаття Олега Нів’євського «Якою має бути нова модель держпідтримки аграріїв» в журналі «Новое Время».

 

 

29.11.2018 | Олег Нів’євський взяв участь у Панельній дискусії з питань аграрної освіти при Українській аграрній конфедерації (ініціатива UAC Agro Challenge).

 

27.11.2018 | Олександр Донченко виступив в дискусійному клубі «Agri» у програмі EducationUSA Ukraine з доповіддю «Від дивних до читабельних агрочисел з простими VBA» про хіби Visual Basic for Application для описового аналізу сільськогосподарської торгівлі.

 

 

25.11.2018 | Роман Нейтер презентував лекцію про основні статистичні дані та те, як статистику можна використовувати в реальному житті. Учасники лекції виявили основні властивості нормального розподілу, важливість дисперсії в оцінці невизначеності та шляхи організації обговорення для збільшення шансів уникнути нерелевантних висновків.

 

 

 

16.11.2018 | Олег Нів’євський виступив з лекцією «Державна політика підтримки аграрної економіки в Україні» для журналістів в рамках Центру удосконалення економічної журналістики.

 

14.11.2018 | Олег Нів’євський представив Семінар з питань державної підтримки у сільському господарстві. Слайди семінару можна знайти тут. Запис семінару на YouTube доступний тут.

 

7.11 – 11.2018 | Роман Нейтер відвідав Берлін. Цей візит включав зустрічі з представниками Німецької консультативної групи України, Федерального міністерства економіки та енергетики, німецьких аналітичних центрів та представників наукових кіл. Окрім зустрічей, Роман Нейтер взяв участь у лекціях та дискусіях щодо сучасних економічних ідей, серед яких – альтернативи ВВП, універсального базового доходу тощо.

 

 

 

30.10.2018 | Олег Нів’євський взяв участь в обговоренні політики державної підтримки, організованої Українською аграрною конфедерацією на виставці InterAgro.

 

25.10.2018 | Олег Нів’євський виступив з доповіддю на тему «Податкові стимули та зростання сільськогосподарської продуктивності в Україні» на семінарі в KSE.

 

 

24.10.2018 | Олег Нів’євський та Денис Нізалов представили Аналіз нового економічного курсу Юлії Тимошенко у сфері сільського господарства та землеустрою. Він опублікований у VoxUkraine.

18.10. 2018 | Команда проекту KSE зустрілася з професором Гаральдом фон Вітцке з Університету Хумболта в Берліні та проекту Agritrade Ukraine для обговорення потенційних напрямків співпраці та спільної науково-аналітичної роботи з важливих питань агропродовольчої політики в Україні.

 

 

12.10. 2018 | Професор Володимир Вахітов виступив з доповіддю в рамках конференції TEDsKSE.

 

 

8.10-13.10. 2018 | Літня школа для аспірантів економіки сільського господарства.

Літня школа для аспірантів економіки сільського господарства в рамках пілотного проекту UaFoodTrade відкрила своє засідання в KSE з курсом «Поведінка домогосподарств: теорія та застосування». Проф. Д-р Майкл Грінгс з Університету Мартіна Лютера Галле-Віттенберга (MLU), Галле, Німеччина, провів курс «Поведінка домогосподарств: теорія та застосування». Учасники курсу отримали сертифікати про успішне завершення та участь.

 

 

26.09.2018 | Олег Нів’євський опублікував статтю «Індивідуальне землеробство як наріжний камінь сільськогосподарського розвитку в Україні» на інтернет-платформі AgroPortal.

 

 

24.09.2018 | Олег Нів’євський презентував лекцію на тему «Аналітичні навички та практичні проблеми аграрної політики» в рамках Літньої школи APD 2018 року.

 

 

20.09.2018 | Перша зустріч проекту UaFoodTrade. Звіт про зустріч.

 

 

20.09.2018 | Професор Олег Нів’євський та аспірант Роман Нейтер опублікували статтю під назвою «Нова система підтримки сільського господарства в Україні: кому реально вигідно?»

 

 

27.06.2018 |Олег Нів’євський взяв участь у Форумі IAMO 2018 та виступив з доповіддю на тему: «Перегляд розвитку структури та продуктивності ферм в Україні» (в рамках організованої сесії A2: Азія та Європа).

 

 

01.05.2018 ǀ Доктор Sören Prehn приєднався до команди проекту IAMO як постдок. Він буде членом робочої групи III «Сценарії торгівлі сільськогосподарською продукцією та торгівлі». Команду також розширили аспіранти Максиміліан Хейгермозер та Ольга Полонська. Максиміліан Хейгермозер присвятить своє дослідження ринковій інтеграції сільськогосподарських та продовольчих ринків у робочу групу I «Інтеграція ринків і ланцюгів цінностей». Ольга Полонська цікавиться питаннями дослідження структури та стабільності торговельних відносин між Україною та ЄС.

 

 

19.03.2018 | Інтерв’ю з кандидатами проекту UaFoodTrade в Київській школі економіки (KSE), Україна, та пошук людини на посади з доктором Олегом Нів’євським (координатором проекту в KSE), доктором Володимиром Вахітовим (постдок в KSE), Олександром Донченком (аспірант), Романом Нейтером (аспірант), Павлом Мартишевим (аспірант) та Валентиною Марусяк (помічник проекту).

 

 

19.03.2018 | Зустріч з проф. Верченко, академічним директором Київської школи економіки (KSE) у Києві, Україна.

 

 

19.03.2018 | Переговори про стратегічне співробітництво з заступником Міністра аграрної політики та продовольства України Ольгою Трофимцевою та Алексом Лисицею, президентом UCAB та президентом АПК «Агрохолдінг» IMC в м. Київ.

 

 

Більш детальну інформацію про проект можна знайти тут.