fbpx

Історія співпраці KSE & Zagoriy Foundation

Ми в Київській школі економіки переконані, що високий рівень знань та експертизи в суспільстві стануть фундаментом для якісного планування майбутнього України. Тому щодня навчаємо людей та працюємо над покращенням процесів у державі. 

 

Ми пишаємося тим, що Школа має багато друзів, які мають ті ж переконання, що й ми. Організації, що підтримують нас, творять реальні зміни в Україні та надихають своєю діяльністю інших. Нам пощастило мати серед стратегічних партнерів Школи Zagoriy Foundation – фонд, який уже багато років доводить, що благодійне фінансування здатне на великі речі. 

 

Завдяки підтримці Zagoriy Foundation, нам вдається реалізовувати декілька великих проектів. Троє наших студенток навчаються в Ризі на спільній бакалаврській програмі з економіки та підприємництва зі Стокгольмською школою економіки. Це новий досвід для нас, оскільки раніше Школа не мала бакалаврських програм, але ми розвиваємося і відкриваємо нові напрямки, від чого ми безмежно щасливі. 

 

Також ми розширили територію діяльності нашої програми з підприємницької діяльності для ветеранів та ветераток АТО/ООС. Разом із Zagoriy Foundation ми запустили програму в регіонах України і тепер ще більше воїнів можуть отримати якісну освіту і втілити в життя свою мрію про власну справу. Такий проект – це наш спосіб сказати «дякую» тим, хто ризикував своїм життям та захищав нашу країну. 

У 2018 році виникла ідея створити освітню програму з основ підприємництва для ветеранів АТО та ООС. За підтримки Zagoriy Foundation ми змогли втілити у життя проект, який допомагає учасникам подолати страх і невпевненість перед відкриттям власної справи та зробити крок до нових можливостей у мирному житті.


За 2018 рік ми провели три хвилі навчання і випустили більше 110 ветеранів, які втілили в життя більше 50 проектів. І наразі продовжуємо реалізацію Програми в регіонах.

Ця Програма не лише про якісну освіту й знання, а й про спільні цінності та формування особливої спільноти. Ми щиро радіємо, що кожен ветеран має також можливість знайти однодумців, підтримку викладачів та часто майбутніх бізнес-партнерів.

 

«Підприємництво – це бачити і використовувати можливості, які не бачить і не використовує більшість людей. Підприємець – це завжди винахідник. Навіть якщо ви не розробляєте технологію передачі даних, а просто відкриваєте пекарню, ви теж – винахідник. Тому що вам потрібно створити пропозицію, яка буде користуватися попитом. Винаходьте, ризикуйте, визначайте амбітні цілі, змінюйте світ та життя людей», – каже  Гліб Загорій, засновник Фонду, у своєму зверненні до перших випускників.

Крім того, завдяки підтримці Фонду 8 студентів отримали гранти на навчання на магістратурі “Математична економіка та економетрика”. Це спільна програма KSE та КНУ ім. Шевченка. Для студентів – це можливість отримати якісні знання з математики та економіки, а для суспільства – отримати висококласних фахівців, які пройшли підготовку як з математики, так і з економіки, і є конкурентними на міжнародному ринку.

 

Коли вибудовуєш якісний університет, то важливо пам’ятати, що викладачі – один із найважливіших ресурсів. Ми дуже прискіпливо ставимося до вибору професорів, тому сміливо можемо сказати, що наші студенти вчаться у найкращих фахівців. І нашу впевненість підтверджують наші партнери. Цього року професор KSE Сергій Кіяшко отримав звання Почесного професора Zagoriy Foundation, що дозволяє йому поглиблювати свою академічну експертизу і досягати професійних успіхів. Раніше від здобув ступінь PhD Принстонського університету.

 

Наша історія співпраці із Zagoriy Foundation поки що на початку свого шляху, але зважаючи на міцну дружбу організацій, ми впевнені, що цей шлях буде довгим та сповненим добрих справ і результатів.