fbpx

Київська школа економіки спільно з Zagoriy Foundation випустили 26 підприємців – ветеранів АТО

Київська школа економіки спільно з Zagoriy Foundation випустили 26 підприємців – ветеранів АТО

4 Липня, 2018

Київська школа економіки при пiдтримцi Zagoriy Foundation провела урочистий випуск 26 студентів-ветеранів АТО, що навчалися за соціальною Програмою підтримки підприємницької діяльності. Студенти захистили фінальні проекти, а за результатами оцінювання незалежного журі шестеро з ветеранів отримали від Zagoriy Foundation гранти на розвиток власної справи у розмірі 25 тис. грн. кожний.

«Підприємництво – це бачити і використовувати можливості, які не бачить і не використовує більшість людей. Підприємець – це завжди винахідник. Навіть якщо ви не розробляєте технологію передачі даних, а просто відкриваєте пекарню, ви теж – винахідник. Тому що вам потрібно створити пропозицію, яка буде користуватися попитом. Винаходьте, ризикуйте, визначайте амбітні цілі, змінюйте світ та життя людей», – звернувся до випускників Гліб Загорій, засновник Фонду.

Майя Москвич займається вирощуванням часнику, дівчина використає отримані кошти для посадки 1 га часнику вже цього року, та на догляд за насадженнями у 2019 році. Для цього будуть закуплені сидерати, добрива, насіння бульбочок.

Роман Набожняк має на меті вже у вересні відкрити браунарню Veterano Brownie. А грантові кошти використати у якості власного вкладу для отримання банківської позики.

Катерина Котлярова, яка планує побудувати завод з переробки автомобільних шин у крихту, хоче залучити грантові кошти на оформлення ліцензії на збір та обробку гумових виробів.

Ярослав Коваленко, що розвиває фермерське господарство «Koval» вже зайнятий підготовкою складу для часнику. Частину коштів він вкладе у ремонт приміщення та оплату праці. Ще частка піде на придбання б/в сівалки ССТ-6.

Сергій Молодід, що займається спорядженням для складних ситуацій, планує використати отримані кошти на закупівлю двох нових швейних машин та модернізацію старих. Частина коштів буде використана на виготовлені стильних бірок. А вже незабаром вийде у світ новий рюкзак для подорожей та розпочнеться промо-кампанія.

Михайло Білянський з проектом «Хостел на Сході України» наразі знаходиться в пошуках додаткових інвестицій для відкриття бізнесу, а отримані гроші чекатимуть свого часу.

 

Нагадуємо, що Zagoriy Foundation робить можливим безкоштовне навчання для 100 ветеранів АТО на програмі з підприємницької діяльності. Навчальний курс розроблений Київською школою економіки з метою допомогти українським воїнам відкрити або розвинути власну справу та зробити крок до нових можливостей у мирному житті.