fbpx

Ветерани АТО презентували 21 бізнес-проект

7 годин презентацій, 4 члени журі, 7 критеріїв оцінювання, 21 оригінальний бізнес-проект і, як мінімум, одна недоспана ніч перед захистом — це все про останній навчальний день учасників третьої хвилі програми з підприємницької діяльності для ветеранів АТО.

 

26 листопада наші студенти не просто продемонстрували власні знання зі сфери маркетингу, фінансів, стратегічного розвитку та командотворення, але й розказали про свої бізнес-проекти, знайшли потенційних партнерів та отримали мікрофінансування для реалізації своїх підприємницьких ідей.

 

Передувало цьому дню плідне навчання, що тримало два з половиною місяці. Викладачі Київської школи економіки та запрошені лектори допомагали ветеранам АТО розвинути навички ведення бізнесу та підтримували їх в процесі перетворення бізнес-ідей у справжні бізнес-плани та проекти.

 

Окрім практичних занять, студенти також були запрошені на успішне підприємство аби на власні очі побачити, як можна розвивати бізнес в Україні. Цього разу учасники програми відвідали завод з виробництва сухих сніданків, енергетичних батончиків та каш.

 

Перша і друга хвиля програми випустила на український ринок близько 50 конкурентоспроможних бізнес-ідей. Цього разу більше половини студентів успішно пройшли навчальну частину програми та представили свої бізнес-плани на розгляд журі.

 

До його складу входили:

  • Василь Назарук — керівник програми соціального інвестування, Western NIS Enterprise Fund;
  • Ганна Петрова — керівник сектору популяризації підприємництва та програм підтримки Офісу розвитку малого і середнього підприємництва при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України
  • Андрій Слабінський — керівник сектору координації політики та інфраструктури підтримки Офісу розвитку малого і середнього підприємництва при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України
  • Сергій Гвоздьов — професор KSE, академічний керівник Програми з підприємництва для ветеранів АТО.

 

Горлову Юрію першому випала нагода розповісти про свій бізнес-проект. Чоловік вже тривалий час займається виготовленням та монтажем металевих конструкцій. Його проект «Енергодар» покликаний вирішити проблеми забудовників, пов’язані з монтажними роботами, зварюванням та встановленням металоконструкцій.

Вам шоколадку чи сендвіч? Ні, це не пропозиція щось скуштувати, це типи воріт, які ви можете замовити у Задорожного Дениса. Продукти компанії «Євроворота» вже зараз користуються великим попитом. А після відкриття окремої точки продажу на Лівому березі Києва, її послуги стануть ще доступнішими.

Про тепло у наших будинках потурбується Назар Петро. Його підприємство «ТЕПЛОДАР Україна» працює у сфері альтернативної енергетики. Воно виготовляє паливні брикети Піні Кей, що мають найвищу тепловіддачу серед інших видів брикетів, представлених на ринку України та Європи. Тонна такого брикету займає таку саму площу, як і звичайний побутовий холодильник. Це дозволяє тримати паливо у запакованому вигляді навіть в невеликих квартирах.

Але перед обігріванням будинку, його спершу потрібно побудувати. У цій справі допоможе Усиков Валерій, який займається продажем сучасних стінових матеріалів. Для їх компактного зберігання та продажу Віталій вже облаштував відкритий торговий майданчик загальною площею 750–1000 м2. Валерій планує працювати як з індивідуальними забудовниками, що мають на меті звести будинок для однієї родини та самостійно шукає будівельні матеріали, а також з професійними прорабами, архітекторами, дизайнерами, комунальними підприємствами та власниками бізнесу, що будують об’єкти комерційної нерухомості.

Сірченко Андрій допоможе вам провести геодезичну або топографічну зйомку вже готових будівель або будівельних майданчиків. Головною відмінністю його проекту SkyHelper є використання високопродуктивного дрону та готовність працювати з будь-якими площами — від маленьких масивів полів до розкиданих територіальних об’єктів. Дрони також допоможуть створити 3D моделі будівель та ландшафтів, зібрати первинні проби із забрудненого повітря, провести моніторинг мостів, труб, гребель та шляхопроводів.

Допоможе з прибиранням у вашому будинку Микола Корсун. Його клінінгова компанія «Саріт» вже надає цілий пакет різноманітних послуг: від генеральне прибирання та хімчистки м’яких меблів і коврів до ремонту сантехніки, обслуговування кондиціонерів та дезінсекції.

Якщо ж ви мрієте жити у власному будинку, але ще не маєте такого досвіду і хочете відчути, як це, ви можете звернутися до Олексюка Олексія. Олексій планує створити етно-туристичний комплекс у селищі Прибірськ в 70 км від Київа. Комплекс матиме всю інфраструктуру для відпочинку: будинки, кемпінг, баня, кінний комплекс та інше. Гості зможуть взяти участь у різноманітних етно-фестивалях та майстер-класах. Відпочинок для душі та тіла, який має сенс та зміст — головна ідея проекту Олексія.

Бізнеси багатьох наших студентів пов’язані з харчовою сферою. Гулей Юрій розвиває екологічно чисте виробництво листової зелені та свіжих прянощів. Чоловік планує побудувати теплицю у селі Семіполки (Київська область) з промовистою назвою «Зелена Тареля».

 

А Дмитро Моцак займається виробництвом в’ялених помідорів. Його компанія «Українські в’ялені помідори» вже три роки популяризує продукт на нашому ринку. Знайти в’ялені помідори від Дмитра можна в Сільпо та Ашані, Салатейрі та в il Molino. Компанія працює з такими гігантами харчового бізнесу, що аж не віриться, що все це робить команда з трьох людей.

Смачна і водночас нешкідлива їжа існує! Це доводить Вікторія Ткач, що має своє крафтове виробництво сушених продуктів харчування під назвою «Кусь». На заміну картопляним чіпсам Вікторія пропонує сушені шматочки м’яса, а цукерки замінять сушені яблука, ківі, гарбуз та груша. Окрім нашого організму, дівчина потурбувалась також про довкілля, пакуючи продукцію виключно в екологічно чисті пакети.

 

“Водограй”– так називається бізнес-проект Дмитра Дурова, який прагне розширити існуючі мережі автоматів з продажу питної води.Суть бізнесу полягає у видобуванні води з артезіанської свердловини, її фільтруванні багатоступеневою системою фільтрації, завантаженні в автомобіль доставки і транспортації до точок продажу.

Шевченко Володимир, що попередньо виступав на KSE SME Week, представив свій бізнес і на захисті студентських проектів. За декілька років з МАФу, де вариться та продається кава, проект Володимира переріс у мережу затишних кав’ярень із назвою Veterano Coffee.

Натомість Демиденко Антон потурбувався, щоб після різноманітних смаколиків та кави, ви зберігали ваше тіло в тонусі. Антон планує привити українцям любов до веслування на каяках і каное та популяризувати Україну серед іноземних туристів. Антон запевняє, що його команда — це закохані у водні простори професіонали, які разом з усіма охочими прагнуть вирушити у подорож українськими річками за гарним настроєм та позитивними емоціями. «Річкові мандри» є діючим бізнесом, що вже має у своєму розпорядженні флот з десяти каяків, туристичне спорядження для 20 клієнтів, позашляховик та багато іншого.

Отримали перелом під час сплаву або туристичного походу? Матеріали для першої медичної допомоги надасть Володимир Філіпенков. Серед іншого, це шини для іммобілізації та універсальні евакуаційні ноші. Надійність виробів та досвід по їх виготовленню — ключові компетенції бізнесу, що розвиває Володимир.

 

Зробити наш одяг максимально зручним та комфортним обіцяєПетраш Євген. Його бренд військово-туристичного спорядження InStruggle пропонує широкий асортимент як цивільного, так і військового одягу. Компанія виробляє також сумки, рюкзаки, гаманці та патчі.

Конкуренцію Євгену складе Охрімович Олександр, який обіцяє зробити одяг не тільки зручним, але і оригінальним. З елементами українського стилю. Фірмова футболка з оригінальним принтом від Олександра коштуватиме не більше 400 грн.

„Love Shtory”. Так, саме „shtory”! Ми не помилились. Це назва салону текстильного дизайну, яким керує Авраменко Сергій. Підприємство було засноване ще в 2014 р, а вже через два роки була створена майстерня з пошиву виробів домашнього текстилю: штори, покривала, подушки, чохли та різні предмети декору. Сергій співпрацює з виробниками тканин та фурнітури напряму. Завдяки цьому, він гарантує високу якість пошиву, великий вибір та прийнятні ціни на тканини.

Важливо не тільки виготовити якісний продукт, але і красиво його представити. Таким правилом надихнулась Кошелєва Олена та заснувала власну майстерню рекламних розробок “ART-LASSO”. Основна послуга майстерні — розробка корпоративного героя та його легендування. Створення героя не обмежується графічним зображенням. Обов’язковим елементом є історія, характер та ім’я, а також надання ідей та рекомендацій щодо використання в рекламних кампаніях.

Створити окремий бренд з виготовлення дизайнерських обручок під назвою «Українська ювелірна студія» хоче Литвинов Віталій. Віталій планує розробляти нові моделі на основі тих, що найчастіше замовляють його клієнти. При цьому, вперше в Україні обручки виготовлятимуться із додаванням чорного золота. Віталій разом зі своєю командою проектуватимуть окремі колекції обручок для чоловіків.

 

Провести час з сім’єю приємно та корисно можна буде в перукарні Кармазіної Тетяни. Тетяна планує відкрити у Новоград-Волинському дитячу перукарню з послугами та забавами для дитини та всієї родини. Вона вірить, що поєднати обслуговування дитини та батьків в один час та місці можливо. Для цього в уже готове приміщення закуповуватимуться дитячі крісла та спеціальне обладнання, розроблятиметься цікавий дизайн та ігрова зона.

Якщо ж ви хочете провести сімейний вечір вдома, ви можете почитати книжки видавництва «Інтеракція», що планує відкрити Погорілий Олексій. Воно спеціалізуватиметься на створенні інформаційних продуктів за двома напрямками: спеціальні видання, присвячені тематиці саморозвитку та самопізнання, а також художні видання, що представлятимуть наочні моделі життєвих ситуацій та розвиватимуть творче бачення читачів.

 

Такими були презентації бізнес-проектів учасників третьої хвилі програми з підприємницької діяльності для ветеранів АТО. Імена переможців мікро-грантів стануть відомими тільки 22 грудня, під час церемонії завершення цього етапу програми.

 

Бажаємо всім студентам вдалої реалізації своїх бізнес-проектів, великих прибутків та задоволення від власної справи!