fbpx

Відкрита лекція Моніки Маковей: “Складний шлях Румунії до реальної антикорупційної політики”

Опис

20 квітня о 18.30 у Київській школі економіки відбудеться відкрита лекція Моніки Маковей, екс-Міністра юстиції Румунії, яка зараз є депутатом Європейського парламенту. Тема лекції: “Складний шлях Румунії до реальної антикорупційної політики”. 

 

Щоб взяти участь, зареєструйтеся, будь ласка :

Моніка Маковей була Міністром юстиції в уряді Румунії в 2004-2007 рр, а також зробила значний внесок для вступу Румунії до Європейського Союзу у 2007 році, завдяки антикорупційній політиці та реформі судової системи, які вона розробила та впровадила. Вона також заснувала в Антикорупційну прокуратуру для розслідування випадків корупції та махінацій у Румунії на високому рівні. Видання Finacial Times в одній зі статей у 2006 році назвало її “героєм, який очолив процес трансформації Румунії з одного з найбільш корумпованих куточків у кандидата у члени Європейського Союзу, який заслуговує на довіру”.  Експертиза та цілі роботи Моніки Маковей включають: доброчесне урядування, боротьбу з корупцією, політичну та економічну співпрацю, справедливе та передбачуване правосуддя та громадянські права.

Лекція відбуватиметься в рамках проекту #UkraineReforms, ініційованого Центром європейських студій Вілфреда Мартенса в 2014 в партнерстві з Київською школою економіки, Реанімаційним пакетом реформ та Сильніші разом. 

Дата та час: Четвер, 20 квітня, 18.30

Місце проведення: Київська школа економіки (вул. Дмитрівська 92-94)

Мова: Англійська