fbpx

Знайомтесь із викладачами KSE University: Максим Обрізан, доцент факультету магістерських економічних студій

6 лютого 2023

«KSE – це силіконова долина української освіти та досліджень, де перетинаються дуже талановиті і вмотивовані персонажі, які в роботі, навчанні і дискусіях кують свій талант для України і світу», каже доцент KSE University Максим Обрізан. 

Після закінчення PhD у США він зрозумів, що хоче ділитися набутими знаннями в Україні, при цьому не зраджуючи американським стандартам економічної освіти. Новий шлях удома для Максима розпочався в KSE, де роками раніше він здобув ступінь магістра економіки.

Ментором і натхненником для Максима завжди був Том Купе, економіст, і колишній президент Київської школи економіки, завдяки якому науковець почав працювати з українськими даними для досліджень у сфері прикладної економіки здоров’я та макроекономіки.

З початком повномасштабної війни, багато часу Максим присвячує волонтерству, зокрема, допомозі ліками та їжею тим, хто цього потребує. Минулий рік приніс і багато професійних викликів – науковець долучився до Економічної Ради ВООЗ у ролі дослідника і має можливість працювати з багатьма видатними «некабінетними» економістами сучасності, які дійсно хочуть змінити світ на краще, такими як Маріана Мазукато, Кейт Раворс та Мерилін Ворінг, з якою навіть провів інтерв’ю в рамках ініціативи KSE #GlobalMinds4Ukraine: http://bit.ly/3Rsk3GN

«Мене захоплює з якою сміливістю і  прямолінійністю Мерилін Ворінг критикує ВВП як абсолютно неадекватне мірило економічного успіху, яке призвело до руйнації природи і шаленої соціальної нерівності», – ділиться своїми думками викладач.

Цьогоріч KSE допомогла Максиму отримати можливість співпраці з Університетом Масачусетсу в Амхерсті, що включає фінансову складову, а також можливість плідної співпраці з випускницею Гарвардського університету Іною Гангулі. Разом з менторкою він планує проаналізувати зміни в кількості публікацій українських науковців, які постраждали від окупації Донбасу і Криму. 

Науковець також мав можливість виступити з дослідженням змін в корупції після Революції Гідності в бізнес-школі Фрімана Університету Тюлейн, попрацювати з колегами з німецького Інституту IAB над зв’язком між ментальним здоров’ям та ринком праці в Німеччині та отримав можливість представити свої дослідження по вартості медичних послуг в Україні в рамках ініціативи U4U.

А ще Максим вірить, що з часом KSE набуде слави Паризької Еколь Нормаль та Лондонської Школи Економіки не тільки в Україні, а в усьому світі. У цьому впевнені і ми:)

Розпочинаємо нову рубрику #KSEfamily, аби ви більше дізналися про наших викладачів. Приходьте до нас і отримуйте шанс навчатися у топових економістів України!