fbpx

У вересні зареєстровано угод купівлі-продажу земель сукупною площею понад 25 тисяч гектарів

20 жовтня 2021

Днями під час прес-конференції «Два місяці ринку землі – перші результати» відбулася презентація вже другого інформаційно-аналітичного бюлетеня «Огляд стану земельних відносин в Україні». Бюлетень створений спільними зусиллями Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру й Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки.

Під час презентації доцент Київської школи економіки, керівник Центру досліджень продовольства та землекористування KSE Олег Нів’євський розповів про суттєве пожвавлення ринку сільськогосподарських земель у вересні.

«Якщо в липні зареєстровано угод сукупною площею 6,4 тисяч гектарів, у серпні – більш як в три рази більше, 16 тисяч, а у вересні – понад 25 тисяч гектарів. Ринок сільгоспземель пожвавлюється, учасники ринку накопичують досвід», – наголосив дослідник.

Також, Олег Нів’євський прокоментував перші випадки кредитування під заставу сільгоспземель:

«Кредитування аграрного сектору – це інвестиції в аграрне виробництво, в зростання сектору, а відповідно – і податків, і доходів населення, що працює в сільському господарстві. Ми можемо бачити, що вже чотири банки займаються кредитуванням під заставу сільськогосподарських земель, досвід такого кредитування накопичується, відбуваються перші угоди».

Детальніше у бюлетені «Огляд стану земельних відносин в Україні» за посиланням та у презентації.

Переглянути YouTube-трансляцію заходу можна за посиланням.