fbpx

За рік війни KSE Foundation зібрав понад $45 млн допомоги

24 лютого 2023

За останній рік KSE Foundation перетворився у велику благодійну організацію, яка зібрала понад $45 млн на підтримку українських захисників, відновлення інфраструктури звільнених територій та освітні проєкти.

До війни KSE Foundation підтримував власний університет і сприяв розвитку освіти. Після російського повномасштабного вторгнення він перетворився у впливову благодійну організацію, яка отримала нагороду “Золоте сердце” від Президента України та посідає третє місце в рейтингу найбільших приватних благодійних фондів України.

У відповідь на  російську агресію ми запустили волонтерський проєкт «Help Ukraine». За 5 днів волонтери Фонду зібрали $2 млн, на які придбали близько 5 тис. бронежилетів і шоломів.

Сьогодні 365 день війни. KSE Foundation зібрав понад $45 млн для фінансування оборони та медицини війни, розвитку талантів, облаштування укриттів у школах, запровадження інноваційних програм, виплат стипендій ветеранам, підтримки аспірантів та науковців.

Команда Фонду надала українським захисникам і парамедикам понад 12 тис. шоломів, близько 22,5 тис. бронежилетів, 38,2 тис. аптечок і майже 41,5 тис. турнікетів на суму понад $12 млн.

Також Фонд витратив майже $6 млн на закупівлю 1400 дронів для військових частин та інвестував $2,5 млн у кіберзахист України.

Важливим для команди Фонду став проєкт з відновлення Макарівського центру первинної медико-санітарної допомоги, який ми реалізуємо спільно з МОЗ України та Київською ОВА за підтримки партнерів з бізнесу.

У вересні минулого року Благодійний фонд KSE за підтримки Міністерства освіти та науки запустив проєкт «Безпечна освіта». Його мета — облаштувати сучасні та безпечні укриття в українських школах. Наразі 16 шкіл вже отримали надійні укриття, ще у 4-х — тривають ремонтні роботи.

Ми також підтримуємо талановитих українців. KSE Foundation запустив грантову програму  «Talents for Ukraine» для підтримки нового покоління лідерів. Бюджет програми — $1 млн.

Свої ідеї і проєкти Фонду вдається втілювати у життя завдяки допомозі 9 тис. благодійників та компаній, кожні з яких пожертвували від одного долара до мільйонів.