fbpx

За підтримки KSE відбулось обговорення між представниками Уряду та громадських організацій в рамках роботи над програмою Ukraine Facility від ЄС

17 Жовтня 2023

У четвер, 12 жовтня, Київська школа економіки взяла участь в обговоренні Плану України в рамках програми Ukraine Facility на 2024-2027 з громадськими організаціями, експертним середовищем та представниками Уряду. Захід відбувся за підтримки міжнародного фонду “Відродження” та Київської школи економіки. Під час події учасники обговорили пропозиції представників громадянського суспільства щодо реформ та політик для включення до Плану України.

“Ми отримали та проаналізували понад 120 різних коментарів від представників громадського сектору стосовно політик й реформ, які ми пропонуємо у Плані України. Багато з них Уряд вже врахував у розробці цього документу, зокрема щодо Зеленого курсу ЄС, розвитку людського капіталу та реформи державного сектору економіки. Окремі коментарі, що стосуються низки напрямків, ми врахуємо у процесі підготовки фінальної версії Плану. Ми вдячні представникам експертного середовища за якісну роботу та сподіваємося на їхню подальшу участь в процесі підготовки цього стратегічного документа”, — зазначив заступник Міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олексій Соболев.

Представники громадського сектору можуть надсилати свої пропозиції та зауваження до Плану України до 23 жовтня 2023 року за електронною адресою — [email protected]

“Важливою частиною в підготовці Українського плану є  консультації з різними стейкхолдерами процесу. Участь громадських організацій в процесі розробки Плану України допомагає врахувати широке коло думок та підкреслити найбільш актуальні питання для громадянського суспільства.  Це дає можливість врахування важливих реформ та посилює спроможність Плану України у подоланні викликів післявоєнного відновлення та досягнення сталого економічного розвитку” — додала Ольга Сливинська, директор з міжнародних відносин KSE Institute.