fbpx

Юрій Ганиченко очолить Центр економіки охорони здоров’я

16 лютого 2021

Юрій Ганиченко очолить Центр економіки охорони здоров’я Київської школи економіки.

Юрій Ганиченко працює у KSE з 2019 року, обіймав посаду керівника ключових проєктів, старшого дослідника. Юрій здобув ступінь PhD з математики у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка та працював PostDoc в університеті Потсдама, Німеччина.

З початку роботи у KSE і до жовтня 2020 Юрій де-факто був лідером Центру, керував дослідженнями у сфері охорони здоров’я, розробив модель поширення коронавірусу, яка стала основою для прийняття загальнодержавних рішень із протидії розгортання епідемії. Розробка Юрія стала ключовою для роботи Центру в останні пів року, адже на базі моделювання Центр напрацьовував рішення та рекомендації для органів державної влади.

З жовтня 2020 року по лютий 2021 року Центр очолював Павло Ковтонюк, а Юрій керував розробкою ключового продукту, зокрема підготовкою аналітики розгортання епідемії COVID-19, яка широко використовується полісімейкерами для прийняття рішень.

“Напрямок з дослідження економіки охорони здоров’я існує в Школі з моменту започаткування дослідницького департаменту – з 2006 років. Протягом цих 15 років нам вдалось набути передовий досвід досліджень та політичних консультацій в галузі економіки та управління системою охорони здоров’я”, — розповідає Наталія Шаповал, керівниця KSE Institute, віцепрезидентка з політичних досліджень.

Підтвердженням цьому є реалізовані десятки міжнародних та національних проектів за підтримки USAID, UKAID, United Nations, the European Union, the World Bank, the International Foundation for Science (IFS), Global Development Network. Школа забезпечує Україну новітніми стратегічними дослідженнями, зокрема, для прийняття політичних рішень на основі фактичних даних. До команди входять кваліфіковані економісти з науковими ступенями провідних західних університетів та передові аналітики країни.

“У подальшій роботі Центр сконцентрується на посиленні аналітичної складової у прийнятті рішень Урядом на основі даних та покращенні якості даних. Серед основних напрямків роботи будуть дослідження та дизайн системи реагування на ризики (як COVID-19), впровадження ефективних операційних моделей в медичних закладах та посилення менеджерських практик”, – зазначає Юрій Ганиченко.

“Впевнений, під керівництвом Юрія Центр стане національним лідером досліджень у галузі охорони здоров’я та разом із полісімейкерами допоможе країні максимально ефективно протидіяти сучасним викликам у медицині. Досвід Юрія та його лідерські якості дозволять вивести Центр на новий рівень розвитку”, – прокоментував президент KSE Тимофій Милованов призначення Юрія керівником Центру.

“Київська школа економіки цінує внесок Павла Ковтонюка у розвиток напрямку досліджень охорони здоров’я. За останні 5 місяців Центру вдалося залучити 4 потужні аналітичні проєкти, започаткувати освітні продукти для менеджерів сфери охорони здоров’я, посилити роз’яснювальну роботу з громадськістю щодо коронавірусу”, – додав президент KSE.

ℹ️ Про Центр економіки охорони здоров’я:

Центр економіки охорони здоров’я розробляє навчальні та консалтингові програми для нинішніх і майбутніх менеджерів в охороні здоров’я, аналізує проблеми та виробляє рішення в охороні здоров’я спільно з медиками, експертами, пацієнтами, держслужбовцями, політиками.

Ключові напрямки діяльності центру:
🔹 коротко-, середньо- та довгострокові навчальні курси і програми;
🔹 консультування з питань економіки та управління в охороні здоров’я;
🔹 аналіз і вироблення практичних рішень проблем в охороні здоров’я.

Більше про Центр