fbpx

Випускника KSE призначили тимчасовим керівником “Укрзалізниці”

Кабінет міністрів України 15 квітня призначив виконувачем обов’язків голови правління “Укрзалізниці” випускника KSE Івана Юрика.

“У вкрай непрості часи, але з чітким розумінням та першочерговими кроками для подолання кризи у компанії. Призначення виконувачем обов’язків керівника “Укрзалізниці” – один з найважчих викликів у кар’єрі. За делеговану довіру щиро вдячний. Здоров’я та наснаги всім нам!” – каже Юрик.

Юрик очолить компанію тимчасово, оскільки через карантин конкурс на посаду голови правління призупинили на невизначений термін.

У червні 2019 року, коли “Укрзалізниця” оновила склад правління, він очолив стратегічний напрямок із залучення інвестицій і роботи з потенційними інвесторами. 

До цього, з червня 2018 року, він був членом наглядової ради УЗ. Як член наглядової ради компанії брав участь в роботі комітетів зі стратегії, фінансів та аудиту. 

Юрик також має досвід залучення прямих іноземних інвестицій в Україну, раніше зокрема працював на посадах агентства сприяння інвестиціям Ukraineinvest. 

У 2014-2016 роках він керував службою голови Міністерства фінансів України. У 2010-2014 роках – очолював представництво в Україні інвестиційної компанії Blackstone.

Іван Юрик отримав диплом магістра з економічного аналізу Київської школи економіки в 2004 році (тоді ще EERC – The Economics Education and Research Consortium – при Києво-Могилянській академії).