fbpx

Відбулась стратегічна сесія про планування розвитку індустріального парку Формація Львів («Сигнівка»)

29 Листопада 2023

Відбулась перша стратегічна сесія, присвячена плануванню розвитку індустріального парку Формація Львів («Сигнівка») у Львові. Участь в обговоренні взяли представники Львівської міської ради, експерти Київської школи економіки, представники дочірньої компанії українського девелопера ТОВ “Альтерра Груп” — ТОВ «Формація Сигнівка», яка була обрана керуючою компанією ІП «Сигнівка» на відкритому конкурсі, та підприємці.

Стратегічна сесія та робота над втіленням концепції індустріального парку здійснювались у співпраці із Львівською міською радою у рамках проєкту Good Governance Fund «Ревіталізація бізнес клімату в Україні», який реалізується за підтримки уряду Великої Британії (UK Aid). Імплементатори проєкту — Abt Britain та Київська школа економіки.

Серед ключових питань обговорення першої стратегічної сесії — розробка загальної візії діяльності ІП Формація.Львів та залучення учасників та інших резидентів до індустріального парку. Окрім цього, сторони обговорили питання щодо розвитку інженерно-транспортної інфраструктури, розробки маркетингової стратегії та залучення додаткового фінансування для розвитку проєкту. 

«Відновлення економіки неможливе без розвитку бізнесу та промисловості. Завдання міської влади — створити належні умови для започаткування й розвитку своєї справи, особливо що стосується малого та середнього бізнесу. Запуск індустріального парку Формація Львів — це наша інвестиція в розвиток підприємництва у місті та регіоні на багато років вперед», — зазначив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Розроблена за участі KSE концепція ІП Формація .Львів («Сигнівка») передбачає залучення керуючою компанією загальної суми інвестицій не менше 5 млрд грн. Після завершення будівництва і повного завантаження річний дохід ІП сягатиме 3,25 млрд гривень, а експорт товарів, робіт і послуг — 1,5 млрд гривень.

«Ми прагнемо знайти той формат розвитку проєкту, який дасть максимальний ефект і бізнесу, і економіці міста загалом. Акцент на виробництво, малий і середній бізнес та додаткові послуги для резидентів — це ті пріоритетні напрямки, які ми закладаємо в концепцію індустріального парку. На них і будемо орієнтуватися при роботі оператором проєкту і потенційними резидентами, надаючи свою експертну підтримку», — зазначив директор з інноваційних рішень Київської школи економіки Максим Нефьодов.

Згідно з концепцією, індустріальний парк Формація Львів буде збудовано на 5 комунальних земельних ділянках загальною площею 30 га в промисловій зоні Залізничного району Львова. Парк створено терміном на 50 років. 

«В рамках індустріального парку Формація Львів буде сформований потужний науковий осередок, що буде містити бізнес-інкубатор, лабораторію з виробництва прототипів та навчальні програми. Така екосистема допоможе провадити інновації на підприємствах учасників індустріального парку. Ми маємо на меті максимально сприяти розвитку економіки та реалізації потенціалу України на світовому ринку. Та сприяти трансформації нашої країни від сировинної до індустріальної. А також забезпечити наших інженерів матеріальною базою для реалізації своїх розробок», — зазначив засновник “Альтерра Груп” Дмитро Ковальчук.

Нагадаємо, у жовтні Кабінет Міністрів України включив індустріальний парк Формація Львів («Сигнівка») до Реєстру індустріальних (промислових) парків.