fbpx

Український бізнес виступив на підтримку якісних медіа

23 грудня 2021

Спілка українських підприємців (СУП) разом із Центром журналістики Київської школи економіки (KSE) розпочали спільний проєкт «Бізнес — за якісні медіа».

Мета проєкту — згуртувати бізнес навколо засобів масової інформації, що дотримуються професійних стандартів журналістики, створити етичну екосистему співпраці між бізнесом та медіа.

“Чесний бізнес особливо зацікавлений у існуванні незалежних медіа, оскільки вони по своїй природі є лобістами ринкових реформ та захисниками підприємців”, — пояснила Катерина Глазкова, виконавча директорка Спілки українських підприємців.

“Якісні медіа зазвичай також є бізнесом, тому добре розуміють бізнес-логіку та потреби українських підприємців”, — додав Андрій Яніцький, керівник Центру журналістики Київської школи економіки. 

В рамках проєкту СУП та Центр журналістики KSE:

– Звернулися до бізнесу з проханням підписати декларацію «Бізнес — за якісні медіа»: https://bit.ly/3emgvDf.

– Підготували серію подій для представників бізнесу, щоб поділитися реальними кейсами успішної та провальної співпраці з медіа.

– Розробляють посібник з рекомендаціями для бізнесу щодо співпраці з журналістами.

Першими підтримали декларацію «Бізнес — за якісні медіа» компанія «Фармак» та група компаній «Нова пошта». Під час дискусії «Бізнес та медіа: співпраця чи протистояння» 22 грудня у Київській школі економіки представники цих компаній та керівники редакцій «Економічна правда» та «НВ Бізнес» окреслили коло проблем, з якими разом стикаються бізнес і медіа та домовилися співпрацювати задля економічного розвитку України.

Повністю дискусію можна подивитися за посиланням.

Фотографії з дискусії доступні за посиланням.

«Бізнес — за якісні медіа» —  це ініціатива Спілки українських підприємців та Центру журналістики Київської школи економіки у межах проєкту «Якісні медіа для вразливих аудиторій», який реалізує «Львівський медіафорум» за підтримки Міністерства Закордонних Справ, у справах Співдружності та розвитку Великої Британії (British Embassy Kyiv).

**