fbpx

«Українська книжкова поличка» з’являється у нових країнах Європи!

23 Листопада 2022

Благодійний проєкт «Українська книжкова поличка», частиною якого є Київська школа економіки, розпочав діяти ще в кількох країнах Європи. Книжки українською мовою відправлено ще в 7 країн: Португальську Республіку, Республіку Молдова, королівство Норвегія, Італійську Республіку, Угорщину, Федеративну Республіку Німеччину та Республіку Північна Македонія.

Кампанія реалізується під патронатом першої леді Україні Олени Зеленської. KSE Foundation вступив у проєкт, підписавши Меморандум з  Міністерством закордонних справ України та Українським інститутом книги.

«Ми вже бачимо перші результати: наші книжки потрапили до країн Євросоюзу, де зараз мешкають мільйони українців, зокрема сотні тисяч школярів. Ми пам’ятаємо і турбуємося про них. А книга – це те, що пов’язує нас з рідною домівкою, нагадує про Батьківщину. Чи не вперше за останні тридцять років у найбільших бібліотеках світу з’явилися нові книги українською. Так ми відкриваємося світу, розповідаємо про себе й об’єднуємося з усіма, хто нас підтримує і кому цікава Україна», — відзначила директор KSE Foundation Світлана Денисенко.

Про важливість цього проєкту висловилась перша леді Олена Зеленська: 

«Українська класика й твори сучасних авторів, художні, історичні, філософські доробки відтворюють різноманіття поглядів на Україну та українськість, щоб відвідувачі бібліотеки мали змогу познайомитися з нашою культурою. Видання перекладені й українською мовою, щоб тимчасові переселенці мали в місті свій літературний осередок», — наголосила пані Зеленська.

Для того, щоб наші співвітчизники за кордоном мали доступ до літератури українською мовою, KSE Foundation закупив книги на суму $50 тисяч, які будуть розповсюджені  посольствами України у 26 країнах світу.