fbpx

Літня школа UaFoodTrade в Києві успішно завершена

У рамках «Пілотного проекту зі сталої інтернаціоналізації науково-дослідних структур України в умовах глобалізації агропродовольчого сектору України» (UaFoodTrade) у Києві, Україна, відбулася літня школа для аспірантів з 8 по 13 жовтня 2018 року. Літню школу організували IAMO та партнерська організація Kyiv School of Economics (KSE).

Літня школа UaFoodTrade в Києві успішно завершена

8 жовтня - 13 жовтня, 2018

Проект, що фінансується Федеральним міністерством освіти та досліджень (BMBF), займається дослідженнями інтеграції української аграрної та продовольчої економіки в регіональні та міжнародні ринки та стабільності і стійкості торговельних відносин. Планується проведення заходів з розбудови потенціалу: літніх шкіл та семінариів, які будуть проводитися в KSE, а також відкриті для студентів та докторантів з інших українських наукових установ.

Літню школу на тему «Поведінка домогосподарств: теорія і застосування» провів професор Майкл Грінгс з Університету Мартіна Лютера Галле-Віттенберга. Мета полягала в наданні передових знань в області аналізу попиту на продукти харчування та надання вступу до спільного моделювання виробничих, трудових ресурсів та вимог до потреб сільськогосподарських домогосподарств. Аналіз економічних рішень сільськогосподарських домогосподарств має особливе значення для України, де значна частина сільськогосподарського виробництва все ще має місце в приватних домогосподарствах.

Участь у школі взяли 11 учасників з Київської школи економіки (KSE) та чотири українські аграрні університети, включаючи Національний університет біоресурсів і природокористування України (НУБіП), Полтавську державну аграрну академію, Таврійський державний агротехнологічний університет, Вінницький національний аграрний університет та науково-дослідний інститут – Національний науковий центр «Інститут економіки сільського господарства» в Києві. KSE забезпечила приємну робочу атмосферу, подальші семінари та літні школи планується продовжити співпрацю в рамках проекту.

Літня школа з професором Майклом Грінсом та аспірантами в Києві, Україна © IAMO