fbpx

У Київській школи економіки відбувся триденний SmartFest

18 Жовтня 2023

Акустичний концерт на роялі та хіп-хоп від Курган & Agregat, футбольний фристайл і майстер-клас з мистецтва читання, лекції з нейробіології, математики, творчості та про емоційне вигорання, воркшопи зі стоп-моушн анімації та такмеду, панельні дискусії і найкращі гості. У Київській школі економіки відбувся триденний KSE #SmartFest!

Фестиваль об’єднав разом надзвичайних і талановитих людей та заклав основу для розширення ком’юніті KSE. Ця спільнота об’єднує не лише студентів, викладачів і випускників Київської школи економіки, але й кращих науковців, винахідників, розробників, митців, волонтерів і громадських активістів. Людей, які надихають оточуючих, розвивають і відбудовують Україну.

З лекціями та воркшопами для гостей фестивалю виступили переможці грантової програми “Talents For Ukraine” від KSE Foundation, а дискусійні панелі модерували президент KSE Тимофій Милованов та ректор Університету KSE Тимофій Брік.

Упродовж трьох днів учасники KSE #SmartFest дискутували на суспільно важливі теми – як провести лагідну українізацію, чому важлива популяризація науки в Україні, які сучасні тренди з’являються в пропаганді. А для студентів Київської школи економіки надзвичайно важливою стала розмова про розвиток власної справи з генеральним директором та ініціатором “Промприлад.Реновація” Юрієм Филюком, яка відкрила захід.

Під час дискусії про легкий перехід на українську мову співавтор літературного подкасту “Вуса Гоголя” Вадим Кириленко порекомендував гостям читати літературу в англійському перекладі, якщо немає українського – оминаючи російськомовну версію. А засновниця освітнього центру “Я І МОЯ ШКОЛА” Ірина Міньковська розповіла, як шукала викладачів у Харкові:

“Чотири роки тому, коли я відкривала україномовний освітній центр, ніхто не вірив, що я знайду викладачів. Двоє з них спеціально пройшли курси з української мови, щоб приєднатись до нашої команди”.

З лекціями для гостей фестивалю виступили експертка з читання Тетяна Орлик, розробник Арсеній Матвійчук, біотехнологиня Надія Касянчук, співведучі YouTube-шоу «ебаут» Наті Гресько та Катерина Мотрич, акторка Оксана Стринадюк, нейробіологиня Нана Войтенко.

Олена Карлова, математикиня та лауреатка “The Andrew Bruckner Award 2023”, навчала гостей, як подолати “бар’єр нездійсненності” та використовувати математику для підкорення гірських вершин та подолання марафонів: 

“Чому діти можуть розв’язати задачу, яку не можуть розв’язати математики? Тому що у них немає бар’єра нездійсненності. Заняття з математики тренують витривалість, адже ви можете взятися за задачу, розв’язання якої ні до чого не призведе. Коли у мене щось не виходить в роботі, я починаю розв’язувати шкільні задачі, а потім повертаюсь до складних завдань. Люди не доходять до вершини гори, коли хочуть дійти швидше, а коли обирають маршрут, до якого організм адаптується, то все можливо”.

KSE #SmartFest поєднав серйозні дискусії та розважальну програму – з акустичним концертом виступив музикант та переможець грантової програми “Talents For Ukraine” Ігор Янчук, зігравши неокласику сучасних композиторів та авторські твори на роялі. А Аміл та Раміл Насірови заспівали пісні “Курган & Agregat”!

Разом ми вчились футбольному фристайлу в лідеру руху вуличного футболу Сергія Савенка, створювали власні мультфільми під керівництвом аніматора Леоніда Тивонюка, плели маскувальну сітку із Солом’янськими котиками та вчились надавати домедичну допомогу із хірургом та засновником стартапу “Just.Save.Life” Андрієм Марановим.

Більше про дні фестивалю та додаткові фото: https://foundation.kse.ua/u-kyivskij-shkoli-ekonomiky-vidbuvsia-kse-smartfest 

Ця новина англійською: https://foundation.kse.ua/en/the-kse-smartfest-took-place-at-the-kyiv-school-of-economics 

KSE #SmartFest – це про спільноту💛