fbpx

Центр взаємодії з владою (GR) при Київській школі економіки презентував освітню програму “Фахівець з GR”

16 квітня 2021

Вчора Київська школа економіки презентувала сертифікаційну програму підвищення кваліфікації “Фахівець з питань взаємодії з владою (GR)”. Навчальна програма реалізується Центром взаємодії з владою KSE за підтримки МФ Відродження та Інституту когнітивного моделювання.

Подія відбулася за участі Наталії Бойко — керівниці Центру взаємодії з владою при KSE, Мустафи-Масі Найєма — співзасновника Центру, Оксани Сироїд — віцепрезидентки з публічної політики й урядування KSE, та Віктора Березенка — засновника Інституту когнітивного моделювання.

“Фахівець з GR” це перша середньострокова освітня програма в Україні, завдяки якій представники неурядових організацій та бізнесу зможуть отримати системні та всебічні знання в галузі взаємодії з владою через кейси, лайфхаки, практикуми та роботу в командах.

Ця програма є основним драйвером Центру. Government relations (GR) — це про встановлення ефективних комунікацій з органами державної влади. Для нас  це можливість навчити бізнес, громадські та професійні об’єднання бути почутими. У свою чергу влада отримує чесний фідбек про проблеми різних секторів економіки і підсилить свою спроможність формувати той порядок денний, який відповідатиме реальному життю держави. Наша програма це перша комплексна програма в Україні, яка формує системні та всебічні знання в сфері взаємодії з владою”, — підкреслила керівниця Центру взаємодії з владою при KSE Наталія Бойко.

Протягом 3 місяців з учасниками Програми працюватимуть депутати, урядовці, правники, комунікаційні експерти, GR-спеціалісти-практики та висококваліфіковані викладачі KSE. 

Для нашої Програми ми відбирали викладачів, які мають досвід практичного застосування власних знань, були частиною прийняття рішень в органах державної влади, займалися питаннями GR у громадському секторі або в бізнес-структурах. Отже, ми будемо давати величезний обсяг знань щодо практичного застосування  методів і процедур, які зараз використовуються у процесі взаємодії з органами влади. У тому числі, мова про неформальне спілкування, під час якого розглядатимуться конкретні GR-кейси”, розповів співзасновник Центру взаємодії з владою при KSE Мустафа-Масі Найєм. 

Програма “Фахівець з GR” дає можливість отримати систематизовані знання та навички щодо структури та процесів в органах влади, алгоритмів взаємодії та механізмів конструктивної співпраці з органами влади, стратегій лобіювання та захисту інтересів, побудови ефективної політичної та публічної комунікації.

Засновник Інституту когнітивного моделювання Віктор Березенко, викладач Програми, наголосив: Коли ми говоримо про публічну комунікацію з органами влади, то перші асоціації, які спадають нам на думку, це складність та застарілість процесів, бюрократія та відсутність довіри. Натомість ми будемо говорити не тільки про реактивну, а й про проактивну позицію, про те, як побудувати системну роботу в публічній комунікації. На нашому курсі ми будемо розбирати конкретні публічні кейси. Суцільна практика та мінімум теорії”.

Програма “Фахівець з GR” орієнтована на менеджерів приватних та державних компаній, членів NGO та професійних спільнот, спеціалістів із досвідом роботи на держслужбі, молодих політиків та представників патронатних служб, спеціалістів з GR та лобістів, представників юридичних компаній, фахівців з PR та інших спеціалістів. 

“Довгий час Україна не мала своєї держави та своєї влади. Через те ми досі зберігаємо досить велику дистанцію між сприйняттям себе і сприйняттям влади. Програма “Фахівець з GR” стане фундаментом для формування нової культури взаємодії між приватним та громадським сектором і органами державної влади та місцевого самоврядування. Треба починати спокійно і відкрито говорити, що лобізм це норма, вчитися артикулювати свої потреби, зберігаючи гідність та дотримуючись власних професійних чи людських стандартів”, — зазначила Оксана Сироїд, віцепрезидентка з публічної політики й урядування KSE.

Детальну інформацію щодо освітньої програми “Фахівець з питань взаємодії з владою (GR)” можна отримати на сайті.

Київська школа економіки (Kyiv School of Economics, KSE) — це заклад вищої освіти, що керується незалежною Радою директорів, які не отримують компенсацію за свою роботу, та міжнародною академічною радою (до якої належить, зокрема, Нобелівський лауреат Роджер Майєрсон). 

Навчально-аналітичний Центр взаємодії з владою (GR) при Київській школі економіки створений за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

Місія Центру полягає у створенні можливості комерційним (приватним та державним) компаніям, а також громадським та професійним об’єднанням оволодіти чи підвищити навички представлення своїх інтересів у державних структурах. 

Більше інформації про Центр взаємодії з владою (GR) на сайті KSE.