fbpx

Теоретично-практичний курс з проектного менеджменту завершився у Полтаві

7 червня, 2019

Минулого тижня завершився теоретично-практичний навчальний курс з проектного менеджменту у м. Полтава, реалізований KSE в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст України» за ініціативою GIZ.

 

Протягом 6 місяців проектні команди вивчали та практично застосовували елементи проектного менеджменту, досліджували ідеї та працювали над розробкою проектів задля покращення рідного міста.

 

Під час навчання учасники мали змогу опанувати знання зі стратегії, проектного менеджменту, фінансів, операційного планування та відпрацювати навички презентацій власних ідей.

 

Наполегливість та вмотивованість проектних груп свідчить про те, що українські міста здатні до трансформацій та готові ініціювати та впроваджувати актуальні й корисні ідеї.

 

В результаті програми було сформовано 6 чудових команд, що розробили та почали впровадження наступних ідей:

 

  1. Сайт «Чому в Полтаву?..». Збільшення туристичного потоку та дохідної частини міського бюджету, забезпечення сталого розвитку міста.
  2. Е-мобільність. Створення інтерактивної карти Полтави, на якій користувачі відмічають перешкоди для маломобільних груп населення (ями, вибоїни, відсутність пандусів, високі бар’єри тощо). Проект покликаний вирішити проблему пересування містом для маломобільних груп населення.
  3. «Куди піти? І як дістатися?». Забезпечення доступною інформацією про графік, напрямки руху транспорту, розташування культурних та туристично привабливих місць, розташування закладів медицини, державних установ, місцезнаходження та назви зупинок.
  4. Поліпшення міської мобільності. Впровадження системи попередження перевищення швидкості руху транспортними засобами «36.6» та впровадження міського стандарту уніформи для водіїв, кондукторів та контролерів, які працюють в сфері громадських перевезень.
  5. Розробка проекту концепції комунального індустріального парку.
  6. Створення відділу туризму та промоції міста. Цілями проекту є: розвиток перспективних видів туризму, використання переваг історико-культурної спадщини, забезпечення доступних та привабливих місць для якісного відпочинку і занять спортом, організація регулярних заходів регіонального та національного рівня та розвиток оздоровчого туризму та послуг реабілітації.

 

Київська школа економіки рада долучатись та ділитись напрацьованою експертизою задля покращення українського суспільства та підсилення міських громад.

 

Бажаємо подальших успіхів м. Полтаві та продовжуємо активно працювати над реалізацією програми у м.Чернівці.