fbpx

Скласти власну думку про зміни в охороні здоров’я, що тривають в Україні, допоможе новий онлайн-курс

6 жовтня 2020

Онлайн-курс «Системи фінансування охорони здоров’я» можна пройти безплатно у будь-який час з 20 вересня по 31 грудня 2020 року на платформі Київської школи економіки. Програма насамперед орієнтована на фахівців з охорони здоров’я, викладачів закладів вищої освіти, а також дослідників. Курс також буде корисний представникам громадської спільноти, журналістам.

Ознайомитися з детальною програмою та зареєструватися на курс можна за посиланням: http://mededu.kse.ua/.

Онлайн-курс допоможе дізнатися про:

  • цілі та основні складові будь-якої системи охорони здоров’я
  • пакет гарантованих послуг і про те, чому важливе універсальне покриття;
  • особливості оплати гарантованих послуг і співоплат у різних країнах; 
  • різницю між «медичним страхуванням» і «страховою медициною» та різні види страхування;
  • платежі пацієнтів: як це працює в Україні та світі та чи пов’язані платежі з доступністю і якістю охорони здоров’я;
  • фармацевтичні політики: як забезпечується доступ пацієнтів до ліків в Україні та світі;
  • електронну систему охорони здоров’я: як eHealth допомагає підвищувати ефективність охорони здоров’я на національному та інституційному рівнях;
  • трансформацію системи охорони здоров’я в Україні: як вона розпочалася і куди прямує.

Викладачі курсу говорять про системне мислення, розуміння цілей системи та про наявні інструменти. Слухачі познайомляться ближче з таким концептом як «governance», з фармацевтичними політиками й «електронним здоров’ям»

Онлайн-курс розроблено україно-швейцарським проєктом «Розвиток медичної освіти» за фінансування Швейцарської Агенції Співробітництва та Розвитку (Swiss Agency for Development and Cooperation SDC) у співпраці з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) та Київською школою економіки.

Кожна тема курсу містить відеолекції, тести до них та літературу. Перехід від однієї теми до іншої можливий лише за умови успішного виконання усіх запропонованих завдань. Розробники впевнені, що курс допоможе сформувати розуміння, що відбулося в українській системі охорони здоров’я та дасть поштовх до роздумів про те, які ще зміни мають відбутися в майбутньому. 

 Реєстрація та деталі за посиланням — http://mededu.kse.ua/. Для реєстрації заповніть коротку анкету, далі отримаєте лист з підтвердженням реєстрації, логіном і паролем.