fbpx

Серія дискусій KSE Агроцентру: сільське господарство України під час та після війни

22 Листопада 2023

Центр досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки анонсує проведення Серії дискусій KSE Агроцентру про теперішні та майбутні виклики, які постали перед аграрним сектором України внаслідок повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року. 

У межах онлайн-обговорень, що триватимуть з 27 листопада по 15 грудня 2023 року, KSE Агроцентр запрошує зацікавлених учасників, представників влади, бізнесу, неприбуткових організацій, дослідницьких установ та інших стейкхолдерів для спільного пошуку шляхів, які визначать майбутнє сільського господарства України та створять передумови для процвітання в умовах невизначеності та перманентних ризиків. 

Формат: онлайн (Zoom конференція), реєстраційна форма за посиланням

Мова: українська/англійська з синхронним перекладом.

Програма заходу:

Дискусія 1: “Агровигляд України 2023-2030” (27 листопада, понеділок, 15:00 – 17:30 за київським часом) 

Перший день Серії дискусій присвячено очікуванням та майбутньому розвитку агропродовольчих ринків в Україні. Аграрний прогноз для України є актуальним, оскільки він не лише служить цінним джерелом інформації, але і є стратегічним інструментом при прийнятті інформованих рішень бізнесом та політичними діячами, вирішенні викликів та використанні можливостей. Ця зустріч має на меті надати цінні уявлення про виклики і можливості, динаміку, тенденції та стратегії, які формують майбутнє агропродовольчих ринків України.

Дискусія 2: “Співпраця між країнами Африки та Україною” (28 листопада, вівторок, 15:00 – 17:30 за київським часом)

Другий день присвячений можливостям партнерства між Україною та африканськими країнами, з особливим акцентом на Північну Африку. Основною метою цієї зустрічі є визначення потенціалу для взаємовигідного партнерства між країнами Північної Африки та України, де їхні унікальні сильні сторони і виклики можуть бути гармонійно об’єднані для синергічної співпраці

Дискусія 3: “Адаптація, інноваційні технології та інструменти підтримки” (29 листопада, середа, 15:00 – 17:30 за київським часом)

Фокусом третього дня Дискусійного Тижня є те, як агровиробники в Україні адаптуються до викликів, спричинених повномасштабним вторгненням Росії (обмеження експорту, підвищення цін на енергоресурси, падіння цін на сільськогосподарську продукцію), а також які існують можливості, аби підтримати українське сільське господарство в цей період.

Дискусія 4: “Ринок земель в Україні: стан, ефективність, прозорість” (30 листопада, четвер, 11:00 – 14:30 за київським часом) 

Програма USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) та Центр досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки (KSE Агроцентр) запрошують долучитись до публічної дискусії «Ринок земель в Україні: стан, ефективність, прозорість». Мета круглого столу обговорити стан та пріоритети розвитку ринку земель сільськогосподарського призначення, а також шляхи підвищення ефективності й прозорості ринку, зокрема завдяки всебічному моніторингу земельних відносин. Пряма трансляція буде доступна на YouTube-каналі USAID АГРО за посиланням

Дискусія 5: “Післявоєнне відновлення та приєднання до ЄС: критичні потреби досліджень на наступне десятиліття” (попереднє оголошення)

З детальною програмою кожного дня ви можете ознайомитися за посиланням

У разі виникнення запитань звертайтесь, будь ласка, на електронну пошту: [email protected] 

Для медіа запитів: [email protected] 

 

Про KSE Агроцентр:

Центр досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки або KSE Агроцентр – один із дослідницьких центрів KSE Institute та один із головних аналітичних центрів України у сфері агропродовольства та земельних відносин. Ми співпрацюємо з міжнародними організаціями, аграрними виробниками, промисловістю, урядом та іншими зацікавленими сторонами. Центр займається розбудовою та зміцненням дослідницького потенціалу та міжнародної інтеграції науково-дослідних структур України в агропродовольчій сфері.