fbpx

ПУМБ виділив 1 мільйон гривень на облаштування укриттів в школах Бучанського району

20 березня 2023

Школи України щодня стають безпечнішими – KSE Foundation завершив ремонт вже 19 укриттів у навчальних закладах. 

Завдяки підтримці команди Першого українського міжнародного банку — ПУМБ — незабаром надійні укриття отримають ще два освітні заклади!

ПУМБ виділив 1 мільйон гривень для захисту понад тисячі школярів академічних ліцеїв Бучанського району Київщини: Дмитрівського та Бузівського. Обидва освітні заклади постраждали під час окупації ворогом.

80% Бузівського академічного ліцею було зруйновано під час бойових дій. Сьогодні у школі місцева влада проводить ремонтні роботи, а KSE Foundation завдяки ПУМБ облаштує надійне укриття. Плануємо роботи, щоб уже наприкінці весни ліцей було повністю відновлено і з вересня діти почали офлайн-навчання.

Робота над укриттям для Дмитрівського ліцею теж стартує вже найближчим часом. У навчальному закладі було розграбовано техніку, вибито шибки й двері — через руйнування школярі досі не змогли повернутись до повноцінного навчання, а місцева регбійна команда до тренувань.

Сьогодні його учні вимушені вчитись у місцевому Будинку культури, чиє приміщення надто тісне для якісних занять. Із 26 класів ліцею одночасно навчатись можуть лише 8, інші ж вимушені чекати своєї черги — заняття побудовані за принципом ротації онлайн та офлайн уроків для груп дітей.

Після звільнення з окупації майже весь викладацький і учнівський склад Дмитрівського ліцею повернувся до занять: доки одні ліцеїсти ходять на офлайн-уроки до затісного Будинку культури, інші приєднуються до навчання онлайн з-за кордону. Усі вони чекають повернення до рідних класів.

Беріть участь у програмі “Безпечна освіта” та зробіть школу своєї дитини безпечнішою разом із KSE Foundation!

Подати заявку на облаштування укриття можна, заповнивши форму за посиланням: https://saveeducation.kse.ua. На цій же сторінці ви можете зробити благодійний внесок для покращення безпеки шкіл України.