fbpx

Прем’єр-міністр Нідерландів відвідав Київську школу економіки та зустрівся зі студентами

19 лютого 2023

На фото: Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте разом зі студентами Київської школи економіки роблять спільне фото, 17 лютого 2023 року

17 лютого Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте відвідав Київську школу економіки, де більше години спілкувався зі студентами про військові злочини, репарації, військову допомогу, відновлення зруйнованих війною міст та значення освіти у повоєнні відбудові.

Прем’єр-міністр Рютте відвідав KSE після зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським. Одночасно в KSE відбулась зустріч Міністра внутрішніх справ Ігора Клименка та Міністерки міжнародної торгівлі та  розвитку співробітництва Нідерландів Лісьє Схрейнемахер, де обговорювали стратегічні питання партнерства між двома країнами.

Пан Рютте почав свій візит з  вшанування пам’яті загиблих випускників KSE, які боронили Україну зі зброєю під час повномасштабного вторгнення, та рейсу MH17, який був збитий російськими силами в 2014 році. 

Прем’єр-міністр Рютте чітко заявив про свою підтримку України, а її перемогу над країною агресором  назвав безсумнівною.

Пан Рютте висловив захоплення мужністю українського народу та енергією, яку українці докладають, щоб отримати членство в НАТО, навіть під час війни: «Військові, вище керівництво, населення в цілому, ви неймовірні, сміливі та чудовий приклад для решти світу»

Прем’єр-міністр також закликав студентів брати активну участь у майбутньому своєї країни, сказавши: «Ви всі – наступна група лідерів цієї країни. Це одна з причин, чому я хотів бути тут, щоб сказати вам це і побажати вам удачі та успіху, тому що ваша країна, потребує вас і чекає, поки ви закінчите навчання». 

Пан Прем’єр також підкреслив потужну підтримку з боку голландського народу, сказавши: «Це наша боротьба, тому що мова йде про цінності, а також про колективну безпеку для всього європейського континенту». 

Київська школа економіки щиро вдячна за честь приймати пана Прем’єр-міністра Марк Рютте та пана Заступника Посла Нідерландів в Україні Есселіен ван Ертен та дякує Амбасаді Нідерландів і всім причетним за організацію зустрічі.