fbpx

Повернувся на щиті Максим Петренко, випускник KSE.

7 Листопада 2023

Максим був талановитим викладачем, завідувачем лабораторії кіберфізичних систем. У 2014 році добровольцем пішов захищати батьківщину, а у 2018 році завершив програму з підприємницької діяльності для ветеранів АТО й ООС від бізнес-школи KSE.

«Але вночі до мене прийшла війна. – пише Максим к своїй книзі «Спокійної ночі». –  Мабуть, вона їхала за мною, проте дещо затрималася в дорозі.

Я не спав. Це був напівсон. Я слухав техніку. Відчував усе й був готовий до бою. Здавалось: ось-ось мій сон перервуть та покличуть на чергування. Або ж я почую найголовніші слова, які миттєво мобілізують: «До бою!»

…Зараз усе наче пройшло. Навіть вибухи салютів і петард не лякають мене. Тільки десь глибоко в душі смикається тривожний дзвіночок, який не дає радіти розривам і нагадує, що десь іде бій.”

За спогадами викладачів Школи “Максим був неймовірним мрійником. Таких скромних і відданих справі людей рідко зустрінеш».

Ніколи не вистачить слів, щоб заповнити порожнечу та втамувати біль. У нашій пам’яті Максим залишиться таким, яким його знали рідні, побратими, друзі — щирим, добрим, безстрашним.