fbpx

Міжнародну академічну раду Київської школи економіки очолив нобелівський лауреат Роджер Майєрсон

20 грудня 2021

Головою Міжнародної академічної дорадчої ради Київської школи економіки (KSE) став лауреат Нобелівської премії Роджер Майєрсон. Посаду віце-голови за результатами щорічного засідання Ради директорів посів випускник KSE Дмитро Голод.

Роджер Майєрсон є американським економістом, фахівцем з теорії ігор і професором Чиказького університету (США). У 1976 році він отримав PhD в області прикладної математики в Гарвардському університеті. У 2007 році професор отримав Нобелівську премію з економіки «за створення основ теорії оптимальних механізмів».

Майєрсон був професором економіки в Школі менеджменту Келлог Північно-Західного університету (США), дослідником Білефельдського університету (Німеччина) та професором економіки в Чиказькому університеті. Членом Академічної ради Київської школи економіки він є з 2015 року. Роджер Майєрсон неодноразово відвідував Україну, зустрічався з інтелектуальними лідерами країни.

Дмитро Голод, який став віце-головою ради, є випускником магістерської програми з економічного аналізу Київської школи економіки. Після випуску він обрав для себе академічну траєкторію розвитку, здобувши PhD в Університеті Кентуккі. Наразі він є асоційованим деканом у коледжі бізнесу в Університеті штату Нью-Йорк Stony Brook.

«Ми пишаємося зірковим складом керівної верхівки Академічної ради, що не лише підтверджує академічні стандарти KSE, але і дає сподівання на новий подих освітніх напрямків, зокрема бізнес-освіти. Вірю, що досвід і мережа Роджера, а також розуміння ДНК-KSE та сучасних трендів побудови сталих освітніх інституцій Дмитра стануть опорою та нададуть натхнення управлінській команді Школи», – зазначив президент Київської школи економіки Тимофій Милованов.

 

Окрім того, виконавча Наглядова рада KSE прийняла ряд резолюцій:

– Випускнику та професору Київської школи економіки Павлу Прокоповичу було надано статус «повного професора» (Full Professor). Такий статус український професор отримує вперше. Це стало можливим після розгляду його академічних досягнень незалежним академічним комітетом, який очолював професор Майєрсон та до якого входили професори-економісти з університетів США та Західної Європи.

– Почесним головою виконавчої Наглядової ради став Єгор Григоренко, випускник Київської школи економіки, голова ради у 2016-2020 роках. Єгор зробив фундаментальний внесок у розвиток KSE, сприяючи її інституціоналізації як fully-fledged українського університета, розповсюджуючи кращі бізнес-практики.

– Окрім цього, Єгор Григоренко був удостоєний академічного звання «Заслуженого професора Практики» (Distinguished University Professor of Practice). Поза інституційним розвитком KSE він протягом останніх п’яти років є одним із найбільш активних членів меценатської та менторської спільноти Школи. Випускники, що навчалися на його іменній стипендії, обирали для себе консалтинг- та бізнес-треки у ліпших українських і міжнародних компаніях.

– Юрій Городніченко, випускник Київської школи економіки, отримав звання «Заслуженого професора». Юрій обіймав посаду голови Міжнародної академічної дорадчої Ради у 2016-2020 роках. Він заклав основи інституціоналізації діяльності ради, а також її посилення. А також стояв біля витоків і наступного рішення, що було погоджено обома радами. Юрій є одним з найуспішніших українських економістів, із одним із найвищих показників цитування у світі серед молодих вчених.