fbpx

KSE затвердила знижку 20% для білоруських студентів, які вимушено покинули країну

24 листопада 2020

Масові відрахування білоруських студентів за участь у протестах та фабрикація кримінальних справ проти них змушують багатьох молодих людей сусідньої країни продовжувати навчання за кордоном.

Значна частина студентів обирає Україну, зокрема, через спорідненість культур наших народів. Київська школа економіки підтримує ініціативу 27 громадських організацій, націлену на створення урядом умов, за яких студенти з Білорусі зможуть вступити до вишу після початку навчального року, або отримати підтримку з боку держави. 

“Ми також вважаємо, що необхідно якнайшвидше розглянути спрощення умов вступу посеред навчального року (за аналогією до алгоритму, розробленого для переселенців з Криму і сходу України), спростити процес отримання статусу біженця для студентів з Білорусі та загалом вдосконалити освітню частину в законодавстві”, — заявив віцепрезидент з бізнес-освіти KSE Володимир Стецик.

“Інколи слів підтримки чи глибокої стурбованості мало. Потрібно більше. Знаю, що чимало професіоналів, незгідних з діями влади, після серпневих виборів у Білорусі були вимушені покинути свою країну. Частина з них опинилися в Україні”, — додає віцепрезидент KSE.

“Київська школа економіки вирішила підтримати студентів, які вимушено покинули Білорусь, і затвердила для них знижку 20% на навчання на наших магістерських програмах, — зазначив президент KSE Тимофій Милованов. — “Ми також готові брати участь у обговоренні з відповідальними держорганами виділення цим студентам пільгових бюджетних місць. Та насамперед ми закликаємо нинішній білоруський режим припинити тероризувати власний народ та дослухатися до його вимог”.