fbpx

KSE за ініціативи Агенства відновлення та в межах Проєкту USAID “ВзаємоДія” розробила посібник із відновлення

31 Січня 2024

Київська школа економіки за ініціативи Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України та за підтримки Проєкту “Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні “ВзаємоДія” розробила посібник із відновленння, презентація якого відбудеться 1 лютого 2024 року в KSE. 

Головною метою продукту є визначення загального розуміння послідовності дій Регіональних служб відновлення та розвитку інфраструктури і органів місцевого самоврядування у випадку відбудови об’єктів цивільної і соціальної інфраструктури та житлової нерухомості за рахунок коштів державного бюджету.

Посібник структуровано згідно з визначеними чотирма фазами відбудови зруйнованого об’єкта, у кожній з яких було визначено і виділено послідовність дій, короткі конкретні приклади, посилання на нормативні акти, які регулюють фазу, ризики фази, на які потрібно звернути увагу для покращення ефективності роботи, а також приклад успішно реалізованого етапу або цілої фази.

Також було проведено низку інтерв’ю з представниками Регіональних служб відновлення та розвитку інфраструктури та органів місцевого самоврядування Київської, Чернігівської та Херсонської областей. Це дозволило визначити ризики, які потрібно взяти до уваги при формування пропозицій щодо внесення змін у законодавство, й описано успішні і цікаві кейси, які стануть у нагоді тим користувачам з усіх регіонів України, що можуть зіткнутися з подібними ситуаціями в майбутньому.

Ознайомитися із повним текстом посібника з послідовності дій Регіональних служб відновлення та розвитку інфраструктури та ОМС у випадку відбудови об’єктів цивільної і соціальної інфраструктури та житлового фонду за рахунок коштів державного ви можете за посиланням.