fbpx

KSE ввійшла до топ 10% економічних інститутів світу, що досліджують країни СНД

Київська школи економіки, єдиний представник України, ввійшла до топ 10% економічних інститутів світу, що досліджують країни СНД, у рейтингу проєкту IDEAS/RePEc (Research Papers in Economics).

Із 1 546 інститутів світу, нині представлених у цьому полі досліджень, до рейтингу потрапили 10% провідних, тобто 154 заклади. KSE посіла 130 позицію станом на лютий 2020 року.

RePEc – це інтернет-проєкт, присвячений систематизації дослідницьких робіт в галузі економіки. Це результат об’єднання зусиль сотень вчених-волонтерів і наукових організацій з понад 70 країн, щоб зробити наукові дослідження з економіки доступнішими.

Основою проєкту є децентралізована база даних з робочих документів, статей, книг (розділів) і програмних продуктів. Значна частина матеріалів RePEc розміщена у вільному доступі.

База даних RePEc забезпечує доступ до понад 850 тисяч різних матеріалів з економіки, фінансів, менеджменту та маркетингу.

Щомісяця економісти та економічні дослідницькі організації світу розміщуються у рейтингу RePEc за кількістю та якістю їхніх наукових публікацій.

Загалом у базі даних – 14 549 закладів у 232 країнах та територіях.

Індекс організований за країнами та полями досліджень та містить науково-дослідні центри, інститути економіки в університетах, а також міністерства фінансів, статистичні бюро, центральні банки, аналітичні центри та інші некомерційні установи, де працюють переважно економісти.