fbpx

KSE відкрила нову магістратуру з дослідження пам’яті та конфліктів: Триває набір студентів

25 Липня 2022

Київська Школа Економіки запрошує на нову магістерську програму з дослідження пам’яті та конфліктів (Memory and Conflict Studies). На програмі будуть вивчати основи публічної історії, політику пам’яті, комеморативні практики, вплив медіа на формування наративів про наше минуле та сучасне. 

“Це особлива програма для сучасної України. Випускники зможуть стати справжніми публічними інтелектуалами, які будуть відстоювати українські наративи в міжнародних дискусіях. Вони будуть вивчати та зберігати культурне та соціальне різноманіття нашої країни, а також шукатимуть шляхи подолання конфліктів в суспільстві. Програма також покликана дослідити вплив нових форм комунікації, соціальних мереж, медіа та індустрії розваг на формування пам’яті, сприйняття минулого та теперішнього.”, зазначає ректор KSE Університету Тимофій Брік. 

Перевагою нової магістратури є поєднання чотирьох підходів: історичного, антропологічного, розробки політик (policy) та медійного (цифрового). Випускники опанують методики роботи з історичними джерелами, громадами та реальним людським досвідом. 

Обов’язковими предметами на програмі є соціально-історична антропологія, вивчення травм, історична політика, управління конфліктами, публічна історія (дослідження розповсюдження знань про минуле неакадемічними засобами) тощо. Серед факультативних предметів: медіа та публічна пам’ять, історичний сторітелінг, перформативна історія у популярній культурі, соціальні медіа, аналізу текстів та дискурс-аналіз, візуальні комунікації та візуальна антропологія, дослідження деколонізації в теорії та на практиці тощо.

Програма триватиме 2 роки. Вона розрахована на глибоку академічну підготовку студентів та передбачає проведення власного дослідження. Викладання ведеться англійською мовою й орієнтовано на сучасні англомовні наукові джерела. Навчання буде поєднано з реальним науковим дослідженням, яке проводитимуть дослідники університетів Британії, ЄС та США у партнерстві з Київською школою економіки. 

Іноземні партнери читатимуть курси, проводитимуть майстер-класи та працюватимуть зі студентами над реальними проєктами. Досвід роботи в англомовному професійному середовищі стане додатковою перевагою для випускників. Отримані знання та практика дозволять працювати у великих міжнародних проєктах, продовжувати PhD дослідження в найкращих університетах світу, а також працювати в медіа, культурних проєктах, меморіалах та музеях. 

Деталі вступу за посиланням.