fbpx

KSE та Світовий банк спільно з Урядом готуватимуть координаторів проєктів із відновлення України

24 Липня 2023

Щодня Росія завдає ніщевних руйнувань українській інфраструктурі, портам, культурним обʼєктам і пам’яткам, житловим будинкам та підприємствам, а прямі втрати від російського вторгнення в Україну вже становлять майже $150 млрд. 

Одним із викликів для післявоєнної відбудови вже сьогодні є не тільки гроші, але й розвиток людського капіталу, що стане фундаментом економічного зростання держави. 

Днями Київська школа економіки (KSE) та Світовий банк підписали лист про співпрацю, спрямовану на підтримку України та посилення її економічного потенціалу. 

У рамках угоди, що буде реалізована за сприяння Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та інших урядових органів, передбачається не тільки підвищення кваліфікації працівників державних та місцевих органів влади, обмін досвідом і поширення знань, але й cтворення професійної спільноти координаторів проєктів з відновлення в Україні.

Щоб допомогти відбудувати Україну, Світовий банк співпрацюватиме з Київською школою економіки та Міністерством відновлення для запуску загальнонаціональної навчальної програми із розбудови потенціалу та вдосконалення навичок представників міністерств і агенцій, працівників мерій та інших регіональних установ, а також представників громадянського суспільства. Згідно здійсненої Світовим банком разом зі своїми партнерами «Швидкої оцінки завданої шкоди та потреб на відновлення», вартість відновлення України перевищить 400 мільярдів доларів США. Тому зусилля з відновлення потребуватимуть тисяч експертів зі спеціальними навичками та знаннями на всіх рівнях, щоб впоратися з цим завданням, – ділиться Геворг Саркісян, Голова Представництва Світового банку в Україні.

Зі свого боку, Тимофій Брік, ректор Київської школи економіки, акцентує увагу на важливості партнерства в цьому процесі. 

KSE цінує багаторічну співпрацю зі Світовим Банком та Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури. Це нова віха у нашому партнерстві, адже ми разом створимо навчальну програму для тисячьох українських менеджерів з відбудови України. Це партнерство одночасно задає високі міжнародні стандарти Світового Банку та підсилює українську спроможність на місцях, – каже він. 

Участь у церемонії підписання документу також взяли Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, Віце-президент Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Антонелла Бассані, регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі та представник України в Світовому банку Роман Качур.