fbpx

KSE та Комітет Надрокористування EBA провели зустріч щодо нестачі кадрів у галузі та потенційної співпраці задля її подолання

21 March 2024

19 березня у стінах Київської школи економіки відбулося засідання Комітету Надрокористування Європейської Бізнес Асоціації та представників KSE. Дискусія стосувалася питань критичних сировинних матеріалів і потреб надровидобувної галузі України у кваліфікованих кадрах.

На зустрічі познайомили представників бізнесу з університетом, нашими можливостями та перевагами. Окрім цього керівник стратегічних проєктів у KSE Institute Максим Федосеєнко, президент KSE Тимофій Милованов і члени Асоціації обговорили глобальні тренди використання критичних сировинних матеріалів та барʼєри розвитку надрокористування в Україні. Зокрема зупинились на питаннях моніторингу спеціальних дозволів на користування надрами, а також заходах з підвищення прозорості галузі та фінансового стимулювання інвестицій в неї, запропонованих бізнесом до Ukraine Facility.

Сьогодні компанії надровидобувного сектору потребують кваліфікованих кадрів, а саме проєктних менеджерів надрокористування, які зможуть швидко інтегруватися у бізнес-процеси. У цьому контексті KSE та EBA обговорили можливість запуску відповідної навчальної програми в KSE. З метою ж визначення актуальних освітніх потреб бізнесів невдовзі буде запущено опитування серед учасників ринку, результати якого можуть лягти в основу розробки програми.

Щиро дякуємо нашим партнерам з EBA за плідну зустріч і спільну роботу у важливому напрямі.