fbpx

KSE провела онлайн-тренінг з розвитку аналітичних навичок для представників МВС України 

7 грудня 2021

Київська школа економіки провела дводенний тренінг з розвитку аналітичних навичок для новоствореної Євроатлантичної мережі спеціалістів МВС в рамках співпраці Міністерства з Програмою професійного розвитку Україна-НАТО упродовж 24 та 25 листопада.

Участь у тренінгу взяли представники головного управління Міністерства внутрішніх справ України, головні спеціалісти Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Державної міграційної служби та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Розробила та відкрила тренінг керівниця KSE Institute, віцепрезидентка з політичних досліджень, Наталія Шаповал. Навчання для представників державних відомств розпочалося з лекції про застосування мета-когнітивних навичок для вирішення складних проблем.

«В цей курс ми вклали досвід роботи KSE Institute з Урядом. Його мета розвиток навички учасників успішно реалізовувати стратегічні проекти, як-от розробка та впровадження політик та стратегій, їх моніторинг та оцінка. Стратегічні проекти потребують навичок з моделювання ситуацій та поведінки інших учасників, вміння побачити “велику картину”, в якій ми знаходимось і передбачити, куди ця ситуація буде розвиватись», зазначила Наталія Шаповал.

Під час тренінгу також йшла мова про основні аналітичні навички як метакогнітивні навички, вміння розв’язувати задачі, вміння навчатись та приймати рішення, тощо, а також практичні інструменти моніторингу стратегічних документів. Окрему увагу приділили аналізу Річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО за 2020 рік з точки зору моделей та стратегії, на яку вона опирається.

Спікерами тренінгу також виступили Директор з розвитку Департаменту економіко-політичних досліджень KSE Тарас Доронюк та старший дата-аналітик Центру вдосконалення закупівель Київської школи економіки Артур Ковальчук.

Навчання реалізоване в рамках Програми професійного розвитку Україна-НАТО.