fbpx

KSE Foundation та благодійний фонд «Солом’янські котики» запустили збір коштів на пункти обігріву й допомоги для Києва

8 грудня 2022

Благодійний фонд Київської школи економіки спільно з благодійним фондом «Солом’янські котики» розпочинають збір коштів для створення “теплиць” — Пунктів незламності у школах Києва. Мета кампанії — зібрати $300.000, що дозволить обладнати 10 таких об’єктів.

Фінансування проєкту буде проходити спільно: кожен внесок, здійснений партнерами з ініціативи «Солом’янських котиків», буде подвоєно коштами, зібраними KSE Foundation. Ефективність використання зібраних коштів підтверджується звітом, який отримує кожен благодійник після реалізації проєкту. 

Кожна з обладнаних теплиць дозволить мешканцям Києва не лише обігрітися у випадку вимкнення централізованого теплопостачання, але й отримати постійний доступ до електрики, водопостачання, мережі Інтернет та базової медичної допомоги.

Команди благодійних фондів проводять оцінку необхідних потреб для кожного учасника програми та «Солом’янські котики»  реалізують проєкт “під ключ”. 

Взяти участь у програмі зі створення теплиць може будь-яка школа в Києві. З-поміж надісланих заявок KSE Foundation та БФ «Солом’янські котики» оберуть ті пункти, що найбільш гостро потребують допомоги благодійників.

Залишити заявку або підтримати проєкт можна за посиланням – https://nezlamnist.kse.ua/ 

«Теплиця — це автономний острівок безпеки на випадок тривалих відключень. Одна вже працює у Солом’янському районі і ми на практиці знаємо, що такий пункт — це не тільки генератор, — роз’яснює виконавчий директор фонду «Солом’янські котики» Андрій Єрофєєв, — насамперед, це — команда, яка може налагодити роботу. У Теплиці позмінно перебувають 5 наших волонтерів. І вони не тільки слідкують за порядком, вони створюють атмосферу затишку. Ми хочемо, щоб теплиці стали центрами тяжіння для активних людей в районі. Зараз у Теплиці, крім базових послуг, ще можна плести маскувальні сітки та грати в настільні ігри, є дитячий куточок. У планах — проведення тематичних лекцій-зустрічей».

«Нас чекає важка зима. Разом ми хочемо допомогти містянам пережити ці важкі часи. Ворог хоче зламати нас фізично і морально, але ми вистоємо, бо ми об’єднані однією спільною метою — перемогти», — зазначила очільниця KSE Foundation Cвітлана Денисенко.