fbpx

KSE Foundation долучився до проєкту першої леді Олени Зеленської «Українська книжкова поличка»

5 Жовтня 2022

Благодійний фонд KSE Foundation підписав Меморандум з Міністерством закордонних справ України та Українським інститутом книги про приєднання до гуманітарного проєкту «Українська книжкова поличка».

Проєкт «Українська книжкова поличка» проводиться під патронатом першої леді України Олени Зеленської спільно з Міністерством закордонних справ України, Міністерством культури та інформаційної політики та Українським інститутом книги.

У межах візиту до Республіки Польща пані Олена Зеленська передала нові українські видання Головній бібліотеці Мазовецького воєводства (Варшава) – одній із найбільших та найстаріших публічних бібліотек Польщі.

«На книжкову поличку стануть дорослі й дитячі видання, які дадуть змогу нашим громадянам читати рідною мовою. А іншим – якнайкраще зрозуміти Україну, українців та познайомитися з нашою історією, філософією, культурою. Власне це і є метою проекту – взаєморозуміння через культуру», – сказала Олена Зеленська.

Проєкт «Українська книжкова поличка» складатиметься з кількох етапів – від друку українських книжок невеликими тиражами зусиллями партнерів та місцевих видавництв до співпраці з найбільшими українськими видавництвами та іноземними бібліотеками. 

У рамках проєкту KSE Foundation закупив книги на суму $50.000 і вже найближчим часом передасть комплекти придбаних книг в посольства України в 26 країнах світу. 

Київська школа економіки надає значну допомогу в розвитку освіти в Україні та готова підтримувати гуманітарні проєкти, що спрямовані на розвиток освіти та доступ до літератури українською для вимушених переселенців . 

«Сотні тисяч людей опинилися далеко від свого дому, без улюблених книг і казок. Та війна не повинна стати на заваді читанню рідною мовою. Саме тому проєкт «Українська книжкова поличка»  має таке принципове значення. Ми надзвичайно вдячні першій леді Олені Зеленській за цю ініціативу і будемо робити все, щоб українці за кордоном не забували рідне слово», — зазначила директор благодійного фонду KSE Foundation Світлана Денисенко.