fbpx

KSE Foundation: 141 день допомоги

14 Липня 2022

На другий день великої війни Благодійний фонд «Київська школа економіки» розпочав міжнародну кампанію гуманітарної допомоги. Робота прямувалася в трьох напрямках: кошти збиралися на медичне забезпечення, захисне спорядження для воїнів та на допомогу мирним мешканцям, що постраждали від війни. 

За 141 день війни KSE Foundation зібрав понад $33 000 000, які вже працюють на нашу перемогу. Усі кошти було спрямовано на закупівлю гуманітарної допомоги та захысного спорядження. 

Значна частина уваги команди KSE присвячена відновленню зруйнованої інфраструктури та підтримці звільнених територій. Спільно з Міністерством охорони здоров’я України ми працюємо над відновленням роботи амбулаторії селища Макарів, що на Київщині. КSE Foundation залучив для проекту ₴4 500 000. Після проведення тендеру знайден підрядник для підготовчого етапу будівництва, наразі тривають роботи з організації будівельного майданчику. 

З початку великої війни збираються кошти для закупівлі аптечок першої медичної допомоги. Для цієї благородної справи KSE вдалося залучити міжнародних партнерів, а саме спільноту волонтерів Data And Aid Tech (D.A.T.A.), сформовану з приватних осіб та компаній, що займаються аналітикою даних та IT-технологіями. За весь час придбано майже 39 000 аптечок. Нещодавно перша партія аптечок, придбана в співпраці з D.A.T.A., прибула до Києва.

Також було ухвалено рішення привертати увагу світу до України засобами сучасного мистецтва. У травні 2022 року з’явився унікальний проєкт MINT FOR UKRAINE —  найбільша в історії колекція NFT-мистецтва, що складається з 1 мільйона творів. Головним партнером виступив KSE Foundation. 

Всі об’єкти (цифрові малюнки, створені штучним інтелектом) пов’язані з Україною. Зібрані від продажу кошти спрямовуються в Україну на гуманітарну допомогу.

KSE Foundation за цей час разом з закордонними партнерами вибудував працюючу схему, за якої допомога зі всього світу працює на перемогу України, також було реалізовано чимало спільних проектів з вітчизняними фондами та спільнотами волонтерів. 

Команда KSE вдячна нашим партнерам за активну участь в гуманітарних проектах та постачанні необхідних товарів. Ми також вдячні усім приватним особам, хто долучився до кампаній допомоги.

Наразі у Фонді триває збір коштів за гуманітарними напрямами:

  • ₴20 000 000 на відновлення амбулаторії в селищі Макарів на Київщині разом із Міністерством охорони здоров’я України;
  • $1 000 000 для закупівлі медичних аптечок для надання першої медичної допомоги спільно з з Data and Aid Tech (D.A.T.A.).

Також зазначимо, що прозорість та підзвітність є ключовими принципами роботи Київської школи економіки; для контролю над розподіло hiм коштів ми створили спеціальний орган — Дорадчу Раду при програмі гуманітарної підтримки KSE. У Раді мають право брати участь жертводавці, благодійний внесок яких перевищує $200

Подробиці та повну інформацію про звіти KSE ви можете переглянути за посиланням – https://kse.ua/ua/reports

Обрати напрямок пожертви та зробити свій вклад у перемогу ви можете за посиланням: https://kse.ua/support/donation