fbpx

KSE долучилася до проекту REDEMOS з дослідження розвитку демократії у країнах Східної Європи

23 травня 2023

Київська школа економіки стала учасницею проекту REDEMOS, в рамках якого аналізуватиме стан та виклики демократії у країнах Східної Європи, можливості для її підтримки в цьому регіоні.

REDEMOS об’єднує одинадцять наукових установ, серед яких 6 університетів, 4 аналітичні центри та дослідницька компанія, з Норвегії, Німеччини, України, Естонії, Грузії, Молдови, Вірменії, Греції, Швейцарії та Великої Британії.

Протягом трьох років (2023-2025 рр) їх аналітики вивчатимуть демократичні реформи та процеси останніх десятиліть у країнах «Східного партнерства» (Україна, Молдова, Грузія, Вірменія), вплив на них політичних режимів, а також визначать шляхи подальшої підтримки Європейським Союзом демократії в цьому регіоні.

«Попри війну, Україна отримала статус кандидата на вступ до ЄС. Саме тому цей проект дуже актуальний та важливий. Аналітична оцінка внутрішніх і геополітичних викликів дозволить запропонувати нові інструменти для ефективного демократичного розвитку громадянського суспільства в Україні напередодні її членства в ЄС. Це велика честь для нашої команди стати частиною такої потужної європейської наукової ініціативи. Контакти з колегами з інших країн будуть надзвичайно корисними для подальших проектів щодо євроінтеграції України», – зазначила Марина Рабінович, доцентка департаменту публічної політики та врядування KSE та керівниця проекту REDEMOS в Україні.

REDEMOS прагне сформувати альтернативне бачення демократичної співпраці ЄС з країнами Східного партнерства, а також розробити новий політичний інструментарій, який дозволить розвивати довготривалі демократичні зміни та більшу стійкість у цьому регіоні. Проект фінансується ЄС та координується Норвезьким університетом науки і технологій (NTNU).