fbpx

Компоненти Проекту

Компоненти Проекту

22 Лютого, 2016

Компонент 1. Посилення спроможності органів влади щодо формування та реалізації політики у аграрній сфері та земельних відносинах на основі фактичних даних та результатів аналізу.

Результати. Щоквартальні аналітичні записки та дослідження з рекомендаціями щодо узгодженого та затвердженого Керівним комітетом переліку актуальних питань. Попередній перелік таких питань включає: (1) рекомендації щодо структури ринку продажу земель с/г призначення; (2) випадки та вплив недосконалостей структури ринків факторів виробництва та шляхи їх подолання; (3) оцінка земель з урахуванням її с/г потенціалу; (5) вплив земельної політики та інвестиційного клімату на створення нових підприємств.

Компонент 2. Зміцнення спроможності Уряду України у галузі обробки та публікації даних про стан земельних відносин в Україні

Результати: Створення автоматизованого моніторингу земельних відносин в Україні, який забезпечить збір та публікацію ключових показників стану земельних відносин та публікація відповідних звітів. Звіти будуть сконцентровані на (1) тенденціях та цінах на ринку оренди та продажу землі; (2) стані реєстрації земельних ділянок та прав на них; (3) стані приватизації земель (4) надходження земельного податку; та (5) конфлікти, що стосуються земельних відносин.

Компонент 3. Діалог з питань політики та реформ у сфері земельних відносин.

Результати. Серія експертних обговорень, презентацій в Україні та за кордоном, та публікацій у ЗМІ та професійних виданнях результатів аналітичної роботи проекту та Моніторингу земельних відносин.