fbpx

Комерційні закупівлі 2020-2021: головні виклики, тренди та можливості

27 жовтня 2020

27 жовтня Olha Tereshchenko, очільниця Центру вдосконалення закупівель Київської Школи Економіки, поділилася новими трендами, можливостями та викликами в закупівлях 2020-2021 та результатами дослідження профільного ринку праці на форумі “Стратегії та інновації”, організованому Hub One

Також на форумі виступила викладачка Центру та експертка із закупівель і комплаєнсу Zoya Chechulina. Пані Зоя розкрила тематику побудови ефективної роботи команди при віддаленій роботі!

Сьогодні ми з Вами поділимося кількома основними уроками коронакризи у сфері закупівель:

  1. Під час коронакризи топ-менеджмент передових світових компаній зрозумів, що саме закупівельники відіграють важливу роль. Керівництво готове залучати закупівельників до своїх антикризових центрів та інвестувати у розвиток систем управління ризиками поставок.
  2. Сьогодні у світі СРО працюють над розробкою та вдосконаленням стратегій, здатних динамічно пристосовуватися і до зовнішніх факторів, і до внутрішніх ініціаторів.
  3. Через 3 роки автоматизовані системи виконуватимуть 60-70% існуючої монотонної роботи. Це дозволить сконцентруватися на стратегії та розбудові потужної закупівельної екосистеми компанії.

Також під час презентації результатів дослідження закупівельного ринку праці в Україні Ольга Терещенко підкреслила, що:

– Закупівельний ринок праці є висококонкурентним. Бути “снабженцем” вже недостатньо.

– На ринку дефіцит категорійних менеджерів. Категорійний менеджмент та категорійні стратегії у точці зростання.

Опанувати категорійний менеджмент та управління закупівлями за 3 місяці реально: https://ukraine-learns.org/pp-manager/