fbpx

Київстар пожертвував 55 мільйонів гривень на розвиток української цифрової безпеки

15 грудня 2022

Найбільший український оператор електронних комунікацій компанія Київстар спільно з благодійним фондом KSE Foundation придбали обладнання для підвищення рівня кіберзахисту, протидії інформаційним загрозам та відновлення цифрової інфраструктури України. Обладнання вже передали ДП «Український державний центр радіочастот».

«Сьогодні Україна захищається не лише від прямих військових атак, а й від постійних кіберзагроз. Тому Київстар системно інвестує у відновлення і посилення цифрового захисту країни. Раніше ми вже виділили 300 мільйонів гривень для відновлення цифрової інфраструктури України в рамках програми United24, з яких 150 мільйонів гривень вже переказано на рахунок НБУ. Продовжуємо далі підтримувати країну та рухатися назустріч перемозі», – коментує Олександр Комаров, СЕО Київстар.

Пандемія 2020 року викрила прогалини кібербезпеки всіх країн світу. Україна ж, за оцінками двох рейтингів інформаційної безпеки займала найнижчі місця: 51-е та 54-е. Це особливо критично в умовах, коли кіберпростір нашої країни постійно атакує Росія. Нам потрібно працювати над тим, щоб зробити цифровий захист держави неприступним для ворога.  

«Російське вторгнення обернулось для українців багатьма викликами, які нам ще доведеться подолати. Одним з них є розвиток кібербезпеки, не очевидного, але важливого фактору в сучасній війні. Ми вдячні компанії Київстар, яка допомогла захистити кібер-простір України» – заявила Світлана Денисенко, директорка БФ «Київська школа економіки»

Наш благодійний фонд взяв на себе закупівлю обладнання та реалізацію кампанії. З початку повномасштабного вторгнення KSE Foundation працює над проєктами у різних галузях для того, щоб забезпечити перемогу України у війні. 

«Кібербезпека – це надзвичайно важливий аспект, що потребує пильної уваги та заходів щодо його забезпечення, особливо у воєнний час. Дякуємо  компанії Київстар за розуміння важливості питань безпеки та стійкості та надані технологічні можливості», зазначає Володимир Корсун, генеральний директор ДП «Український державний центр радіочастот».