fbpx

Київська школа економіки стала першим українським університетом, чиї програми з психології сертифіковані за європейською системою EuroPsy

3 Квітня 2024

Університет KSE першим в Україні отримав європейську акредитацію EuroPsy. EuroPsy, або Європейський сертифікат з психології, є системою сертифікації психологів, яка здійснюється Європейською Федерацією асоціацій психологів (EFPA) та діє вже у 26 країнах ЄС і 9 інших європейських країнах. Серед її основних цілей: встановлення стандарту якості професійної освіти та практики в психології й побудова освітньої психологічної мережі в Європі.

Наявність сертифіката EuroPsy у вищого навчального закладу означає, що зміст його навчальних планів і обсягів відповідає вимогам мінімального освітнього стандарту підготовки психологів в Європі. Тобто за обсягами й змістовим наповненням, а також за балансом дисциплін його освітні програми є подібними до програм в європейських університетах.

Основною перевагою сертифіката є те, що він полегшує академічну мобільність для студентів, а також нострифікацію (визнання) дипломів в країнах, де діє система EuroPsy. У майбутньому це спростить фахівцям процес отримання Європейського сертифікату з психології у відповідній сфері діяльності.

«В Європі існують чіткі вимоги щодо стандарту підготовки психологів. Вони передбачають безперервне навчання, яке змістовно наповнено конкретними курсами та темами, що мають бути узгоджені й збалансовані в освітніх програмах. Це дає майбутнім фахівцям можливість не лише опанувати знання, а і сформувати конкретні практичні навички. Ми в KSE розділяємо цей підхід, тому наші навчальні програми були розроблені відповідно до вимог мінімального європейського освітнього стандарту психологів. Для студентів це означає високу якість освіти й інтегрованість програм у європейський контекст, що відкриває можливості для подальшого кар’єрного розвитку в інших країнах, як наукового, так і практичного», — прокоментувала Валерія Палій, академічна директорка програм з психології Київської школи економіки.