fbpx

Київська Школа Економіки проведе Всеукраїнський турнір юних математиків імені професора М. Й. Ядренка!

26 Жовтня 2023

З 27 по 29 жовтня в Київській школі економіки відбудеться Всеукраїнський турнір юних математиків — це командне змагання серед школярів, в якому вони мають розв’язувати складні математичні задачі дослідницького характеру.

У турнірі юних математиків беруть участь команди з 5 учнів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв та гімназій, а персональний склад команди не змінюється протягом усього змагання. Команду очолює капітан, який офіційним представником команди під час проведення турніру. Важливим правилом є те, що протягом математичного бою члени команди не можуть консультуватися з жодною особою, яка не є членом команди (в тому числі з керівником). Тому рішення учні приймають самостійно, без залучення сторонньої допомоги. 

“Турнір юних математиків стимулює інтерес до математики та її застосувань серед молоді. Він має три ключові відмінності від решти математичних змагань. По-перше, учасники отримують завдання за декілька місяців до проведення та можуть не лише глибоко просунутися в розв’язанні, а й запропонувати узагальнення фактів, описаних в умові. Це формує в учасників справжнє наукове мислення. По-друге, це командне змагання, що сприяє розвитку навичок співпраці та командної роботи. Учасники використовують найсильніші риси один одного для досягнення найкращого результату. По-третє, участь у дебатах і презентаціях результатів розвиває навички комунікації, вміння переконливо аргументувати свої думки та надавати конструктивну критику”, — поділився Григорій Шевченко, академічний директор з бакалаврської освіти Київської школи економіки та доктор фізико-математичних наук.

Цього разу на турнірі змагатимуться учні з різних міст України, серед яких Харків, Луцьк, Івано-Франківськ та Житомир. Розпочавши з 2023 року, Київська школа економіки планує проводити турнір на постійній основі. Це створить сталу можливість для школярів, які цікавляться математикою продемонструвати свої здібності та розвивати їх.