fbpx

Київська школа економіки офіційно презентувала нову магістерську програму: Master’s in Digital Transformation and Business Analytics

3 липня, 2019

3-го липня Київська школа економіки провела офіційну презентацію нової магістерської програми: Master’s in Digital Transformation and Business Analytics (MDT).

“Ідея та концепція цієї програми була у мене вже давно і разом з Київською Школою Економікою ми перейшли від ідеї до впровадження. Ми зібрали кращих викладачів практиків з консалтингового бізнесу, бізнесу IT-аутсорсингу в Україні, а також аналітики даних” — сказала Вікторія Цицак, к.е.н., директорка програми.

Подія пройшла у Києві та зібрала багато гостей: представників різних бізнесів, державного та громадського сектору. Історіями про трансформації у своїх компаніях поділились запрошені гості: Дмитро Шимків, голова виконавчої ради керуючої компанії ПрАТ “Фармацевтична фірма “Дарниця”, ексзаступник голови Адміністрації Президента України, ексгенеральний директор Microsoft Україна, та Марк Савчук, генеральний директор L’Oreal Ukraine, професор за сумісництвом в KSE.

Дмитро Шимків розповів про практичні приклади цифрової трансформації для державного та комерційного сектору. Зокрема, фармацевтична фірма “Дарниця” реалізувала проєкт впровадження SAP на платформі Microsoft Azure, і це один з перших таких прикладів в Україні. Цей масштабний проєкт допоміг фірмі прискорити внутрішні процеси на різних рівнях і став одним із кроків бізнесу до побудови міжнародної компанії.

 

“На ринку не вистачає кваліфікованих працівників та практиків, які знають, як сформувати конкурентну перевагу завдяки цифровізації.” — зазначав Марк Савчук. “Що це означає для мене, як роботодавця та генерального директора? Я повинен навчити всіх працівників, які приходять до моєї компанії; на сьогодні освітні заклади майже не дають необхідних у цифровому світі навичок, і для мене є додатковими затратами забезпечення такого навчання всередині компанії. Якісне пропрацювання практичних кейсів та власне навчання може зайняти до трьох років для одного працівника”.

Програма орієнтована на професіоналів, які хочуть створювати та забезпечувати зміни у цифровому світі із використанням інформаційних технологій. Навчальний план програми охоплює три основні напрямки цифрової трансформації бізнесів та організацій:

  • Планування та управління цифровими змінами: від ІТ стратегії до впровадження ІТ рішень та перспективних технологій
  • Інструменти бізнес-аналітики, штучного інтелекту та машинного навчання для побудови ІТ рішень
  • Дизайн ІТ рішень, орієнтованих на сучасні тренди взаємодії людини та машини, інноваційне мислення”

“На нашій програмі ми навчатимемо як на основі цілей бізнесу та організацій створювати та впроваджувати ІТ рішення, використовувати для цього перспективні технології та аналітику даних, як управляти складними й комплексними проєктами змін”, — сказала Вікторія Цицак. “До прикладу, один з наших курсів — це курс по блокчейну, де ми розглянемо у деталях блокчейн як технологію, її переваги та практичне застосування. Курс читатиме архітектор ІТ-рішень на блокчейні, який має практичний досвід їх розробки та впровадження”, — продовжує Вікторія.

“Я дуже радий, що в Україні, ми нарешті маємо таку програму і дамо студентам можливість навчитися навичкам, які потрібні вже сьогодні та будуть потрібні у майбутньому”, — сказав Марк Савчук.

Коротко про програму:

  • Цільова аудиторія програми: бізнес професіонали та технічні спеціалісти, які хочуть навчитися управляти цифровими трансформаціями: від ідентифікації можливостей до їх впровадження на практиці
  • Тривалість навчання — 1 рік; курси читаються у п’ятницю-суботу-неділю раз на місяць, що дозволяє поєднувати навчання з роботою
  • Всі курси викладаються англійською мовою
  • Група складається з 10-15 студентів
  • Кандидати можуть подавати заявки в першому та другому раундах (2019-2020)
  • Є можливість пройти комбіновану програму Master`s in Digital Transformation and Business Analytics та МВА

Детальніший опис програми, курсів та викладачів за посиланням: https://kse.ua/kse-program/mdt/