fbpx

Початкова зустріч проекту UaFoodTrade

20 вересня 2018 року у Києві відкрили «Пілотний проект зі сталої інтернаціоналізації науково-дослідних структур України в умовах глобалізації агропродовольчого сектору України» (UaFoodTrade).

Початкова зустріч проекту UaFoodTrade

20 вересня, 2018

Розвиток сучасної та ефективної системи освіти має вирішальне значення для економічного розвитку та стабільності суспільства. Це одна з причин того, чому Україна все більше прагне до розвитку та міжнародної орієнтації своїх наукових установ та університетів.

Пілотний проект UaFoodTrade виступає за посилення міжнародної мережі українських аграрних економічних дослідницьких інститутів та підвищення якості наукових досліджень і освіти в галузі сільського господарства та харчової економіки в Україні. Підвищення рівня наукових досліджень та покращення передачі результатів досліджень на практиці значною мірою сприяють економічному розвитку країни.

На цьому тлі IAMO організовує офіційне відкриття проекту UaFoodTrade спільно з Київською школою економіки (KSE) та за фінансової підтримки Федерального міністерства освіти та досліджень (BMBF). Після привітання та презентації проекту директором IAMO професором д-ром Томасом Глаубеном відбулася панельна дискусія під назвою «Інтернаціоналізація українських освітніх та дослідницьких інституцій в контексті глобалізації українського агробізнесу: реалії та перспективи». На захід були запрошені представники Міністерства освіти і науки України, Міністерства аграрної політики та продовольства, аграрних університетів та науково-дослідних установ, а також представники сільськогосподарських виробників (громадські організації в аграрному секторі). Синхронні переклади надані німецькою та українською мовами.