fbpx

Гранти “Talents For Ukraine” вже отримали 100 українців

29 Вересня 2023

Визначено першу сотню переможців грантової програми “Talents For Ukraine” від KSE Foundation, які отримали фінансову підтримку для власного розвитку. Ювілейними переможцями стали брати Аміл і Раміл Насірови (гурт “Курган & Agregat”).

“Talents for Ukraine” – грантова програма для підтримки нового покоління лідерів. Мета програми – допомогти талантам зростати і розвиватися в Україні. Загальний бюджет складає $1 000 000, розмір персонального гранту у середньому становить $5 000.

“За майже рік існування програми ми розглянули вже близько 3 000 заявок від талановитих людей. Журі обрало десятки переможців. Об’єднані метою відбудовувати Україну та змінити світ на краще, вони охоплюють полярні галузі: поруч із дослідженням впливу космічної радіації, вони створюють новітні надлегкі матеріали для 3Д-друку і популяризують традицію вишитих сорочок по всьому світу. Ми пишаємось допомагати таким людям і бути частиною їхньої великої історії”, – говорить Світлана Денисенко, директорка KSE Foundation.

Серед них: історикиня Наталя Яковенко, фізик Сергій Шарапов, конструкторка адаптивного одягу для людей з інвалідністю Анна Павлусь, журналістка Емма Антонюк, редактор “Bird in Flight” Володимир Коношевич і засновник “Ukraїner” Богдан Логвиненко, радіобіологиня Олена Паренюк, засновник фестивалю українського духу “Бандерштат” Сергій Мартинюк, архітектор модульного житла для переселенців Вячеслав Балбек, керівниця музею “Мистецький арсенал” Олеся Островська-Люта, зоозахисниця Анастасія Тиха, яка евакуювала тварин з Ірпеня, та багато інших неймовірних особистостей.

Прочитайте про наших переможців більше: https://foundation.kse.ua/peremozhtsi 

“Більшість наших кандидатів на грант і переможців – це культурні діячі, блогери, популяризатори STEM, історики, письменники, музиканти і художники. Вони складають 42%. Ще одна велика категорія переможців – це науковці, освітяни, розробники та інноватори – ці таланти складають 37%. 14% наших переможців – волонтери, медики, борці за права людини. І ще 7% – екоактивісти та зоозахисники, які навіть у війну продовжують свою роботу. Усі вони роблять розмаїті, однак надзвичайно важливі для України речі, впроваджують ініціативи чи проєкти, згуртовують навколо себе людей і надихають”, – розповідає Наталя Кравченко, керівниця напрямку розвитку талантів та спільнот KSE Foundation.

Грант від KSE Foundation дав їм фінансовий тил – аби переможці мали змогу зосередитись на власному розвитку чи реалізації проєктів, не думаючи про формальне досягнення KPI. Адже грант “Talents For Ukraine” не вимагає жодної звітності і не регламентує напрямок використання коштів.

Так у містах України розрослась система станцій аналізу якості повітря, на фронті почали роботу роботи-розмінувальники і дрони-розвідники українського виробництва, запустився освітній подкаст, у лабораторії вирощується шкіра з міцелію грибів, а серед дітей отримав популярність коміксовий персонаж Нокс. 

Разом із розвитком проєктів чи започаткуванням нових ініціатив, багато переможців витратили грант, аби вистояти та зберегти команду у кризу. А також інвестували в людей: нейробіологиня Нана Войтенко витратила кошти на стипендії для інтернів, співзасновниця YouTube-каналу “ебаут” Наті Гресько – на потреби команди проєкту. А найперший переможець програми, засновник сімейної ферми Володимир Жданов – аби підтримати свою родину і займатись волонтерством.

Грантова програма “Talents for Ukraine” триває! Детальніше про ініціативу: https://foundation.kse.ua/talents-for-ukraine/