fbpx

Dragon Capital зробить першу інвестицію до ендавмент-фонду KSE

18 травня

Dragon Capital зробить першу інвестицію до ендавмент-фонду KSE у розмірі 30 млн гривень. Про це заявив на Вечорі-відкритті нової будівлі KSE засновник та генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала.

Ендавмент-фонд (Endowment Fund) – це інструмент широкого застосунку у західній практиці філантропії. Фактично – це цільовий фонд призначений для використання в некомерційних цілях, що наповнюється фінансовими внесками  чи цінними паперами, від благодійників.  і розміщується у банку або небанківській фінансовій установі. Набувач благодійної допомоги отримує право на використання процентів або дивідендів, нарахованих на суму такого ендавменту. Найкращі університети США та Західної Європи мають свої ендавмент-фонди. Найбільшим ендаументом у 2021 році володіє Гарвардський університет – його фонд нараховує 38,3 млрд доларів: https://bit.ly/3uYNPqn

“Для нас почесно, що наші партнери не лише надають фінансову підтримку KSE, але і разом з нами привносять і розвивають в Україні найкращі міжнародні практики – як освітні, так і філантропічні. Наразі Dragon Capital є одним з найбільших меценатів Школи. Нещодавнє опитування наших студентів показало, що це ще один і з найбільш бажаних роботодавців для них. Ми пишаємося такою підтримкою освіти підприємцями – нарешті освітня сфера стає вартою сприяння, а її розвиток – популярним в очах українського та міжнародного бізнесу”, – зазначає Президент KSE Тимофій Милованов.