fbpx

Благодійний фонд «Інвестиційне мистецтво» виділив 50 тисяч доларів на розвиток інвестиційного треку Київської школи економіки

16 грудня 2021

50 тисяч доларів на розвиток Київської школи економіки (KSE) та нового треку у межах магістерських програм з економіки виділив благодійний фонд «Інвестиційне мистецтво», заснований партнерами компанії Blackshield Capital Максимом Корецьким та Сергієм Жуйковим.

Компанія Blackshield щороку пропонує оффери кращим випускникам магістратур. Тепер вона прийняла рішення зробити внесок у підготовку інвестмент-фахівців ще на етапі їх навчання. Унікальний трек «Портфельний менеджемент», що готуватиме аналітиків у сфері інвестицій нової формації, підготували разом професори Київської школи економіки та представники асоціації інвестиційних професіоналів CFA Society Ukraine. В його межах будуть представлені три курси: «Аналіз фінансової звітності», «Фінансові ринки та інструменти», «Портфельний менеджемент». Студенти вчитимуться на «живих» кейсах та будуть працювати з ринком.

Як зазначив фінансист, засновник Blackshield Capital Group Максим Корецький, в Україні надзвичайно важливо побудувати екосистему з фінансової інвестиційної освіти на базі сильних економічних університетів. «Ми бачимо реальну можливість та перспективи створення українського Стенфорда, Гарварда чи Массачусетського технологічного інституту, де поєднані, з одного боку, сильна теоретична база і велика кількість практики від успішних бізнесменів та учасників ринку – з іншого. На наш погляд, рівень освіти в KSE максимально наближений до стандартів таких всесвітньо відомих вишів. Саме тому ми ініціювали створення цього навчального треку і плануємо всебічно його підтримувати», – пояснив він.

«Нам, як асоціації інвестиційних професіоналів, яка системно працює над підвищенням якості освіти для майбутніх спеціалістів фінансового ринку, важливо підтримувати проекти, які наближують освіту в українських вищих навчальних закладах до кращих міжнародних практик. Із запуском нового треку, магістри KSE мають виняткову нагоду обрати практичний курс, який допоможе їм стати інвестиційним аналітиком. У програмі задіяні більше 10 CFA charterholders. Усі вони – практики, які працюють у сфері інвестицій. Їх практичний досвід становить у середньому 19 років. Це спеціалісти, які працюють у провідних компаніях України та світу, провадять незалежну практику та ті, хто є членами наглядових рад. Після навчання на курсі спеціалісти отримають знання та навички, необхідні для подальшої роботи на інвестиційному ринку», – зауважив президент CFA Society Ukraine Олексій Соболев.

«Фінансові ринки зараз як ніколи потребують фахівців з глибокими знаннями з макроекономіки, математичного та фінансового моделювання, поглиблених навичок роботи з даними та високою професійною етикою. Компанії, які працюють в Україні, вже не обмежені національними кордонами, що означає, що і освіта нового покоління фахівців має бути виключно міжнародного рівня. Київська школа економіки у співпраці з інвестиційними компаніями готова надати саме таку освіту», – наголосила професорка Київської школи економіки та академічна лідерка треку Олеся Верченко.