fbpx

Студенти 5-ої та 6-ої групи МВА-програми захистили бізнес-проекти

Студенти 5-ої та 6-ої групи МВА-програми захистили бізнес-проекти

4 квітня, 2019

МВА освіта – це вибір тих, хто готовий до нових змін у власній кар’єрі. Це саме та рушійна сила, яка допоможе стати на рейки власного бізнесу. Програма МВА в Київській школі економіки – це 12-місячна інтенсивна програма, яка складається з восьми основних та п’яти вибіркових курсів. Вона вимагає старанності і віддачі. Наприкінці навчання студенти представляють на захист власні бізнес-проекти.

30 березня 2019 р. студенти 5-ої та 6-ої групи МВА-програми захистили перед почесним журі #KSE проекти, над якими працювали останні півроку, а деякі, можливо, виношували й плекали ідеї чимало років, й нарешті отримали нагоду оформити їх у життєдайний формат.

До складу журі входили:

  • Андрій Дробот, запрошений професор
  • Тарас Лукачук, віце-президент Kraft Foods
  • Андрій Бойцун, консультант з реформування та приватизації державних підприємств
  • Руслан Щербина, комерційний директор агрохолдингу “Мрія”
  • Юлія Клименко, віце-президент програм бізнес-освіти #KSE

Всі проекти, представлені до захисту, – ретельно виважені бізнес-плани, що вже готові бути реалізованими. Представимо кожен з них.

ABC Farms – це дуже перспективне ноу-хау, яке має вирішити глобальну проблему з гідратації агрокультур. Роботу готовувала команда студентів: Ігор Курило, Ганна Лиховід та Сергій Ліпінський.

Ще одна група студентів (Алла Кокоша, Олександр Рудаков, Юрій Онишків) розробили проект Заводу з виробництва літій-іонних батарей та акумуляторів.


Олена Абрашина, Юлія Позніхіренко та Інна Зерніс розробили концепт Київської школи економіки для дітей. Їх надихнула можливість надати дітям повноцінну середню освіту, починаючи від початкової школи, і до середньої і, навіть, вищою, із можливістю отримати міжнародний сертифікат і диплом.

Галина Ходаковська, Андрій Бомко, Олег Розвадовський не просто захистили свій проект Nawkolo, але й вже запустили його в дію. Це онлай-платформа, що об’єднує роботодавців із фрілансерами. Цей перспективний проект має на меті сприяти розвиткові економіки України, надаючи великим компаніям гнучкий інструмент залучення потрібних спеціалістів, і, безперечно, це неабияка підтримка малого бізнесу.

Сервіс каршерінгу SmartShare захистили Анастасія Форіна, Микола Осійчук, Тарас Бобровицький та Сергій Жека. Через онлайн-платформу або мобільний застосунок сервіс надає в оренду авто на будь-який час, від однієї години. Клієнт сплачує послуги карткою, обирає зручний для себе паркінг, де забирає машину у будь-який зручний час за допомогою електронного ключа.

Ще один завод представили Олександр Кроть, Олег Зубченок та Олексій Савченко. Проект підтримки використання альтернативної енергії, що вироблятиме Вінницьке підприємство Solar.Tec. Згідно бізнес-плану завод долучиться до державної програми підтримки виробників відновлювальної енергії, та виготовлятиме 10 мегават “чистої” електроенергії.