fbpx

Робоча група з моніторингу земельних відносин в Україні зафіксувала пропозиції від міністерств та відомств до проекту Постанови Кабміну щодо впровадження Системи моніторингу

Робоча група з моніторингу земельних відносин в Україні зафіксувала пропозиції від міністерств та відомств до проекту Постанови Кабміну щодо впровадження Системи моніторингу

22 Червня, 2016

Коментарі та пропозиції до проекту Постанови «Про затвердження Положення про моніторинг земельних відносин» щодо впровадження системи моніторингу земельних відносин були надані представниками 6-ти міністерств та відомств під час засідання Робочої групи з моніторингу земельних відносин в Україні, яка діє в рамках Проекту «Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні».

Участь у засіданні Робочої групи взяли представники Міністерства агрополітики та продовольства, Міністерства економічного розвитку та торгівлі, Міністерства юстиції, Держгеокадастру, Державної судової адміністрації України, Державної служби статистики, Світового банку, а також Департаменту підтримки агробізнесу одного із комерційних банків.  

Результатом ухвалення Постанови «Про затвердження Положення про моніторинг земельних відносин» має стати правове врегулювання ведення Моніторингу земельних відносин в Україні.

Моніторинг включає 140 показників, які будуть регулярно надходити до єдиної системи від близько 10-ти міністерств та відомств. Вони відображають стан земельних відносин та хід земельної реформи в Україні. Їх набір відповідає практиці інших країн та рекомендаціям Світового банку. Пілотне впровадження Ситстеми моніторингу було здійнене в рамках Проекту, а результати презентовано у лютому та березні 2016 у Києві та Вашингтоні, а також уперше оприлюднено у відкритому доступі на сайті Проекту – у вигляді Бази даних Бази даних та аналітичного Щорічника.

Засідання Робочої групи відбулося 10 червня у приміщенні Міністрества аграрної політики та продовольства. За його рішенням, технічне узгодження проекту Постанови має відбутися до 20 червня, а узгоджений текст постанови переданий Держгеокадастру для офіційного подання.