fbpx

В Американській торговій палаті відбулася дискусія щодо тенденцій розвитку ринку земель в Україні за участі представників Світового банку та аналітиків Проекту

В Американській торговій палаті відбулася дискусія щодо тенденцій розвитку ринку земель в Україні за участі представників Світового банку та аналітиків Проекту

9 Червня, 2016

Круглий стіл «Тенденції розвитку сільського господарства України: Реформа ринку землі» відбувся 8 червня 2016 в Американській торговій палаті.

Його учасники обговорили виступи ключових спікерів – представників Світового банку: провідного економіста групи досліджень економічного розвитку WB Клауса Дайнінгера, провідного економіста в секторі сільського господарства WB Пітера Гудмена та керівника програм розвитку агробізнесу WB Хайнца Штрубенхоффа, а також експерта з аграрних та земельних питань Національної Ради реформ Олега Проценка (він представив головні стратегічні пріоритети Міністерства агрополітики та продовольства України у земельних питаннях на 2016 рік) та директора Проекту Дениса Нізалова.

Близько 20 експертів, які взяли участь у дискусії, обговорили пріоритетні напрямки розвитку аграрного бізнесу, перспективи розвитку ринку земельних відносин в Україні (зокрема, перспективи для відкриття ринку землі, продажу державних земель), а також можливості презентованої Денисом Нізаловим системи Моніторингу земельних відносин, створеної в рамках проекту «Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні».

Із презентаціями Клауса Дайнінгера «Удосконалення управління земельними ресурсами в Україні» (Improving Governance of Land Resources in Ukraine) та Дениса Нізалова «Моніторинг і звітність і управління в Україні» (Monitoring & Reporting Land Governance in Ukraine) можна ознайомитися – див. активні посилання нижче.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ: Клаус Дайнінгер, «Удосконалення управління земельними ресурсами в Україні» (Improving Governance of Land Resources in Ukraine). 08 червня 2016 (англ.)

ПРЕЗЕНТАЦІЯ: Денис Нізалов, «Моніторинг і звітність і управління в Україні» (Monitoring & Reporting Land Governance in Ukraine). 08 червня 2016 (англ.)

Круглий стіл “Тенденції розвитку сільського господарства України: Реформа ринку землі” в Американській торговій палаті. 8 червня 2016