fbpx

"Тиждень структурних реформ на честь Кахи Бендукідзе"

“Тиждень структурних реформ на честь Кахи Бендукідзе”

5 Квітня, 2016

Bendukidze Free Market Center, VoxUkraine та Kyiv School of Economics оголошують проведення “Тижня структурних реформ на честь Кахи Бендукідзе”.

20 квітня одному з авторів радикальних грузинських реформ та відданому другу України виповнилося б 60 років. Останній рік свого життя Бендукідзе присвятив спробам переконати українське суспільство та політиків у тому, що без рішучих ринкових реформ Україна ризикує втратити своє майбутнє. З моменту його смерті пройшло майже півтора року. Чи з’явилися за цей час у країні реформатори, здатні створити “українське економічне диво”?

Впродовж “Тижня структурних реформ”, що пройде з 18 по 22 квітня, лідери реформаторських сил обговорять п’ять ключових питань:

  • Земельна реформа. Як запровадити ринок землі у селах та зняти обмеження на обіг земель у містах?
  • Приватизація. Як звільнити державу від майна, яким вона не спроможна керувати ефективно?
  • Енергетика. Як запровадити ринки у галузях, де панує корупція та rent-seeking?
  • Вільний рух капіталу. Як мінімізувати ризики лібералізації руху капіталу та прискорити процес відкриття країни для інвесторів?
  • Правова держава. Як трансформувати судову владу та створити нові правоохоронні органи?

Bendukidze Free Market Center – аналітичний центр, створений для розробки та просування радикальних ринкових реформ в Україні. Місія Центру, заснованого друзями та однодумцями видатного реформатора Кахи Бендукідзе, – закласти фундамент для українського економічного дива.

VoxUkraine – аналітична платформа, заснована командою досвідчених та висококваліфікованих економістів і юристів, що працюють в Україні та за кордоном. Метою VoxUkraine є підтримка економічних реформ у країні через просування аналізу економічної політики, незалежну оцінку економічних перетворень, здійснення моніторингу та інтеграцію України в глобальну мережу економістів і політичних лідерів.

Kyiv School of Economics – це навчальний заклад світового рівня, що входить до числа найкращих шкіл Центральної та Східної Європи, а також лідер в області консультування з питань політики та її розробки в Україні. KSE збирає провідних представників громадянського суспільства, аналітичних центрів, уряду, видатних економістів, мислителів, лідерів бізнесу та бізнес-асоціацій.