fbpx

"Тиждень структурних реформ на честь Кахи Бендукідзе"

“Тиждень структурних реформ на честь Кахи Бендукідзе”

April 5, 2016

Bendukidze Free Market Center, VoxUkraine та Kyiv School of Economics оголошують проведення “Тижня структурних реформ на честь Кахи Бендукідзе”.

20 квітня одному з авторів радикальних грузинських реформ та відданому другу України виповнилося б 60 років. Останній рік свого життя Бендукідзе присвятив спробам переконати українське суспільство та політиків у тому, що без рішучих ринкових реформ Україна ризикує втратити своє майбутнє. З моменту його смерті пройшло майже півтора року. Чи з’явилися за цей час у країні реформатори, здатні створити “українське економічне диво”?

Впродовж “Тижня структурних реформ”, що пройде з 18 по 22 квітня, лідери реформаторських сил обговорять п’ять ключових питань:

  • Земельна реформа. Як запровадити ринок землі у селах та зняти обмеження на обіг земель у містах?
  • Приватизація. Як звільнити державу від майна, яким вона не спроможна керувати ефективно?
  • Енергетика. Як запровадити ринки у галузях, де панує корупція та rent-seeking?
  • Вільний рух капіталу. Як мінімізувати ризики лібералізації руху капіталу та прискорити процес відкриття країни для інвесторів?
  • Правова держава. Як трансформувати судову владу та створити нові правоохоронні органи?

Bendukidze Free Market Center – аналітичний центр, створений для розробки та просування радикальних ринкових реформ в Україні. Місія Центру, заснованого друзями та однодумцями видатного реформатора Кахи Бендукідзе, – закласти фундамент для українського економічного дива.

VoxUkraine – аналітична платформа, заснована командою досвідчених та висококваліфікованих економістів і юристів, що працюють в Україні та за кордоном. Метою VoxUkraine є підтримка економічних реформ у країні через просування аналізу економічної політики, незалежну оцінку економічних перетворень, здійснення моніторингу та інтеграцію України в глобальну мережу економістів і політичних лідерів.

Kyiv School of Economics – це навчальний заклад світового рівня, що входить до числа найкращих шкіл Центральної та Східної Європи, а також лідер в області консультування з питань політики та її розробки в Україні. KSE збирає провідних представників громадянського суспільства, аналітичних центрів, уряду, видатних економістів, мислителів, лідерів бізнесу та бізнес-асоціацій.